Bloemkool wings met smokey barbecuesaus

Heb je wel eens bloemkool wings gegeten? Dat is een plantaardig alternatief voor de versie met kip. En het is zo zalig! De oven doet het meeste werk. Lekker als snack of onderdeel van de maaltijd!

Barbecuesaus

Barbecuesaus is vrijwel altijd vegan. Deze keer koos ik de nieuwe barbecuesaus van het huismerk van Albert Heijn, deze heeft geen toegevoegde suiker. Kijk voor meer nieuwe vegan producten in dit artikel.

Afdrukken

Bloemkool wings met smokey barbecuesaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 1 bloemkool
  • 150 gram bloem
  • 240 ml. water
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 125 gram barbecuesaus
  • 30 gram gesmolten plantaardige margarine

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de bloemkool in bitesize roosjes.
  3. Maak een beslag van de bloem, water en de specerijen.
  4. Meng de bloemkoolroosjes met het beslag en zorg dat alle roosjes bedekt zijn.
  5. Verdeel de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 25 minuten in de oven.
  6. Haal de roosjes uit de oven.
  7. Meng de babebcuesaus met de margarine en verdeel dit met een bakkwastje over de bloemkoolroosjes.
  8. Zet de bakplaat weer in de oven en bak de bloemkoolroosjes voor 10 tot 15 minuten in de oven.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star