Scones met blauwe bessen en aardbeien

Het originele recept voor deze scones komt uit dit kookboek dat ik op vakantie in Amerika kocht en het is gebaseerd op de scones die verkocht worden bij Starbucks. Ik maakte een vegan versie en voegde aan de helft van de scones aardbeien toe in plaats van blauwe bessen. Heerlijk!

Afdrukken

Scones met blauwe bessen en aardbeien

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 16 stuks 1x
Scale

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 4 1/2 teaspoons bakpoeder
  • 1/2 teaspoon zout
  • 100 gram plantaardige margarine of boter, in kleine blokjes gesneden
  • 120 gram appelmoes
  • 180 ml. plantaardige ongezoete melk zoals sojamelk
  • een beetje extra plantaardige melk, om te bestrijken
  • 75 gram bevroren blauwe bessen
  • 75 gram bevroren aardbeien, in kleinere stukjes gesneden

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  • Meng de blokjes plantaardige margarine of boter er door en meng met je handen tot het een kruimelige textuur krijgt.
  • Meng in een andere schaal de appelmoes met de plantaardige melk en voeg beetje bij beetje het droge mengsel toe.
  • Bestrooi het aanrecht met wat bloem en stort het deeg er op en kneed het.
  • Verdeel het deeg in 2 delen.
  • Meng in het ene deel de bevroren blauwe bessen er door en in het andere deel de bevroren stukjes aardbei.
  • Kneed ieder deel in een bal en rol uit tot een ronde vorm met doorsnede van 20 cm.
  • Verdeel beide delen elk in 8 gelijke parten.
  • Bestrijk iedere part met wat plantaardige melk, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 15 – 20 minuten tot de goudbruin beginnen te kleuren.

Notities

  • Het is belangrijk dat je de blauwe bessen en/of aardbei in bevroren staat door het beslag doet, want anders kleuren ze het beslag.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Veerle

    Kneden en uitrollen lukt bij mij niet echt. Mega plakkerig haha! Maar wat een heerlijk recept. Al 3 keer gemaakt nu en je recept staat er nog maar een week op 🙂

    3 mei 2020 at 14:28
    • Reply Kim

      Bij mij lukt kneden en uitrollen ook helemaal niet 🙈
      Erg plat en plakkerig boeltje…
      Ik schepte dus met een lepel bolletjes deeg op de bakplaat maar die kwamen er, eens gebakken helaas wel vrij plat uit. Qua smaak wel echt heerlijk! Mijn man vond ze ook erg lekker! Ik moet alleen nog een oplossing vinden om het deeg wat beter te krijgen en de scones wat “boller” 👍

      5 mei 2020 at 16:41
  • Reply Esther

    Heel erg lekker! Een blijvertje 🙂 lekker snel, heb de ingrediënten altijd wel in huis. Ook ik had lepels nodig om het plakkerige deeg op de bakplaat, maar ze komen er zo goed uit. Had er room en bittere sinaasappeljam bij gedaan, gaat goed samen met het zoete. En zonder zijn ze ook verrukkelijk.bedankt voor de inspiratie!

    9 mei 2020 at 16:50
  • reageer