100 gram plantaardige margarine of boter, in kleine blokjes gesneden
120 gram appelmoes
180 ml. plantaardige ongezoete melk zoals sojamelk
een beetje extra plantaardige melk, om te bestrijken
75 gram bevroren blauwe bessen
75 gram bevroren aardbeien, in kleinere stukjes gesneden
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
Meng de blokjes plantaardige margarine of boter er door en meng met je handen tot het een kruimelige textuur krijgt.
Meng in een andere schaal de appelmoes met de plantaardige melk en voeg beetje bij beetje het droge mengsel toe.
Bestrooi het aanrecht met wat bloem en stort het deeg er op en kneed het.
Verdeel het deeg in 2 delen.
Meng in het ene deel de bevroren blauwe bessen er door en in het andere deel de bevroren stukjes aardbei.
Kneed ieder deel in een bal en rol uit tot een ronde vorm met doorsnede van 20 cm.
Verdeel beide delen elk in 8 gelijke parten.
Bestrijk iedere part met wat plantaardige melk, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 15 – 20 minuten tot de goudbruin beginnen te kleuren.
Notities
Het is belangrijk dat je de blauwe bessen en/of aardbei in bevroren staat door het beslag doet, want anders kleuren ze het beslag.