Afdrukken

Scones met blauwe bessen en aardbeien

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 4 1/2 teaspoons bakpoeder
  • 1/2 teaspoon zout
  • 100 gram plantaardige margarine of boter, in kleine blokjes gesneden
  • 120 gram appelmoes
  • 180 ml. plantaardige ongezoete melk zoals sojamelk
  • een beetje extra plantaardige melk, om te bestrijken
  • 75 gram bevroren blauwe bessen
  • 75 gram bevroren aardbeien, in kleinere stukjes gesneden

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  • Meng de blokjes plantaardige margarine of boter er door en meng met je handen tot het een kruimelige textuur krijgt.
  • Meng in een andere schaal de appelmoes met de plantaardige melk en voeg beetje bij beetje het droge mengsel toe.
  • Bestrooi het aanrecht met wat bloem en stort het deeg er op en kneed het.
  • Verdeel het deeg in 2 delen.
  • Meng in het ene deel de bevroren blauwe bessen er door en in het andere deel de bevroren stukjes aardbei.
  • Kneed ieder deel in een bal en rol uit tot een ronde vorm met doorsnede van 20 cm.
  • Verdeel beide delen elk in 8 gelijke parten.
  • Bestrijk iedere part met wat plantaardige melk, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 15 – 20 minuten tot de goudbruin beginnen te kleuren.

Notities

  • Het is belangrijk dat je de blauwe bessen en/of aardbei in bevroren staat door het beslag doet, want anders kleuren ze het beslag.