Deze salade maakte ik onlangs als bijgerecht voor bij de barbecue. Het smaakte zo goed! De dag erna nog lekkerder, wanneer alles goed de tijd heeft gekregen om in te trekken. Maak deze salade dus gerust de dag voordat je ‘m wil eten!
Aardappelsalade met pesto dressing
- Genoeg voor: 4 - 6 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- 500 gram vastkokende krieltjes
- 35 gram pijnboompitten
- 100 gram plantaardige ongezoete yoghurt
- 50 gram vegan pesto, zie notities
- scheutje citroensap
- 250 gram cherrytomaatjes
Bereidingswijze
- Kook de krieltjes in de schil in een pan water met een beetje zout in 15 minuten beetgaar.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en zet apart.
- Laat afkoelen, verwijder de schil en snij de krieltjes doormidden.
- Meng de plantaardige yoghurt met de vegan pesto en het citroensap en meng vervolgens met de krieltjes.
- Halveer de cherrytomaatjes en voeg met de pijnboompitten doe aan de krieltjes.
- Ongeveer 2 dagen houdbaar in een goed afgesloten bak in de koelkast.
Notities
Vegan pesto is verkrijgbaar van verschillende merken zoals:
- Costa Ligure Pesto Verdure, verkrijgbaar bij AH
- Puro Vegan Pesto alla Genovese, verkrijgbaar bij AH
En je kunt het ook zelf maken, kijk hier voor het recept!
geen reacties