Vegan pesto

Traditionele pesto wordt gemaakt met kaas. Meestal pecorino of Parmezaanse kaas. Dat is natuurlijk niet vegan, dus maakte ik een versie die dat wel is. En die is zo lekker! Edelgistvlokken zorgen voor een kazige smaak. 

Ingrediënten voor 2 potjes zoals afgebeeld op de foto

  • 30 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 35 gram pijnboompitten
  • 1 bakje verse basilicum (15 gram)
  • 1 flinke hand spinazie (20 gram)
  • 1 eetlepel edelgistvlokken (5 gram)
  • sap van 1/2 citroen
  • peper
  • zout
  • 60 ml. olijfolie

Benodigdheden

  • keukenmachine, ik gebruik zelf deze hakmolen voor dit soort klusjes
  • glazen potjes met deksel

Bereidingswijze

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
  • Meng alle ingrediënten in de keukenmachine, niet te fijn maar zo dat er grove stukjes in blijven.
  • Schep de pesto in potjes.
  • Schenk een klein beetje olijfolie op de pesto, dit zorgt voor een langere houdbaarheid.
  • Draai de deksels goed dicht en bewaar in de koelkast.
  • Lekker over salades en door pasta’s.

Kant en klaar

Meestal kies ik voor een kant en klare versie voor het gemak. Maar nu ik deze zelfgemaakte weer eens heb geproefd vraag ik me af waarom ik dit niet altijd maak. Het is weinig werk en de smaak is veel lekkerder! Maar mocht je nu ook voor het gemak gaan en zoeken naar een lekkere kant en klare pesto dan kan ik je de biologische pesto van het merk Costa Ligure aanraden. Deze groene pesto is verkrijgbaar bij Albert Heijn en kost € 2,49.

Lekkere recepten met pesto

Kijk hieronder voor lekkere recepten met pesto!

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Carla

    Ik heb al op verschillende plaatsen gekeken voor de edelgistvlokken maar tot nu toe nog nergens gezien.Morgen ga ik naar een natuurwinkel in een naburige stad op hoop van zege 😉

    12 oktober 2018 at 21:02
  • reageer