Vegan pesto

Traditionele pesto wordt gemaakt met kaas. Meestal pecorino of Parmezaanse kaas. Dat is natuurlijk niet vegan, dus maakte ik een versie die dat wel is. En die is zo lekker! Edelgistvlokken zorgen voor een kazige smaak. 

Afdrukken

Vegan pesto

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 30 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 35 gram pijnboompitten
  • 1 bakje verse basilicum (15 gram)
  • 1 flinke hand spinazie (20 gram)
  • 1 eetlepel edelgistvlokken (5 gram)
  • sap van 1/2 citroen
  • peper
  • zout
  • 60 ml. olijfolie

Bereidingswijze

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
  • Meng alle ingrediënten in de keukenmachine, niet te fijn maar zo dat er grove stukjes in blijven.
  • Schep de pesto in potjes.
  • Schenk een klein beetje olijfolie op de pesto, dit zorgt voor een langere houdbaarheid.
  • Draai de deksels goed dicht en bewaar in de koelkast.
  • Lekker over salades en door pasta’s.

Notities

  • De hoeveelheid is voor ongeveer 2 potjes zoals afgebeeld op de foto.

Kant en klaar

Meestal kies ik voor een kant en klare versie voor het gemak. Maar nu ik deze zelfgemaakte weer eens heb geproefd vraag ik me af waarom ik dit niet altijd maak. Het is weinig werk en de smaak is veel lekkerder! Maar mocht je nu ook voor het gemak gaan en zoeken naar een lekkere kant en klare pesto dan kan ik je de biologische pesto van het merk Costa Ligure aanraden. Deze groene pesto is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Puro vegan groene pesto

Ook lekker is de pesto van het merk Puro, deze is ook bij Albert Heijn verkrijgbaar.

Jumbo vegan groene pesto

Varieer ook eens met rode pesto

Deze zijn veganistisch:

AH Excellent Arrabbiata pesto

Er staat melkzuur tussen de ingrediënten en je zou het niet denken vanwege de naam, maar dat is veganistisch en is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Puro pesto rosso

Verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Jumbo vegan rode pesto

Lekkere recepten met pesto

Kijk hieronder voor lekkere recepten met pesto!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star