Dit zijn echte crowd pleasers: hapjes die bij de meeste mensen in de smaak zullen vallen. Zet je deze rolletjes neer op een feestje zal de schaal snel leeg zijn! Geen probleem: je maakt deze in een handomdraai dus als je slim bent maak je een extra batch want heus, die gaat op! En het mooiste is dat dit nou typisch zoiets is waarvan je van te voren niet moet zeggen dat het vegan is. Dat zeg je pas achteraf, en dan leg je nog maar eens uit dat eten zonder vlees dus inderdaad écht zo lekker kan zijn.
Ingrediënten
rol vers bladerdeeg*
half potje vegan groene pesto**
vegan Parmezaanse kaas, kijk hier voor het recept
* Uit de koeling van AH eigen merk: deze is vegan of maak het zelf!
** bijvoorbeeld van het merk Costa Ligure dat bij Albert Heijn verkrijgbaar is
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit. Smeer er een laagje pesto op en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Rol het bladerdeeg zo strak mogelijk op en snij in plakjes. Leg deze plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten.
7 reacties
Whoah, toprecept! Dit ga ik zeker eens maken 🙂
20 oktober 2016 at 10:10Leuk om te horen! 🙂
20 oktober 2016 at 12:26Zo simpel en zo’n leuk resultaat!
20 oktober 2016 at 13:11Heerlijk! Ook fijn dat het een heel simpel recept is 🙂
20 oktober 2016 at 14:36Kan je deze hapjes overnacht bewaren of moet je ze gelijk opeten?
13 december 2018 at 09:48Je kunt ze wel een dag bewaren in de koelkast! Even in de oven opwarmen de volgende dag.
13 december 2018 at 10:55Heerlijk! het is makkelijk te maken
6 mei 2021 at 12:15