Eetdagboek #8

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Vanaf nu laat ik hier op Wat eet je dan wel ook regelmatig zien wat ik zoal eet. Om te beginnen een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen tijd!

Zo, het is alweer eventjes geleden dat ik hier een eetdagboek bijhield, de laatste dateert van alweer zo’n drie weken geleden. Inmiddels ben ik alweer ruim twee en halve week bezig aan de Vegan Challenge, dus hoog tijd om dit dagboek bij te werken!

Vrijdag 30 september 2016
Spannend! Morgen begint de Vegan Challenge: ik ga de uitdaging aan om een maand lang alles te laten staan waar dierlijke ingrediënten in zitten. Normaal ben ik natuurlijk vegetariër, maar een maand lang geen zaken als melk, boter, eieren en vooral kaas…ik zal het wel gaan missen verwacht ik. Ik heb de afgelopen dagen veel soorten plantaardige melk getest. Het is wennen! Maar het gaat. Ik vind de ongezoete sojamelk van Albert Heijn het meest neutrale en deze schuimt ook supergoed. Smaakt prima in mijn chai latte, waarvoor je het recept hier kunt vinden. Ik at er vegan chocolaatjes bij van Plamil. Lekker!

eetdagboek-8-1

Ik maak heerlijke bladerdeegbroodjes met champignons. Het recept heb ik hier geplaatst. Superlekker en natuurlijk vegan, om er alvast in te komen!

eetdagboek-8-2

Maandag 3 oktober 2016
Vandaag haal ik een lekkere lunch bij Poké Bowl. Hier is onlangs een vestiging van geopend in Rotterdam. Aanrader!

eetdagboek-8-3

Vrijdag 7 oktober 2016
Vandaag gaan mijn vriend en ik ‘s avonds uit eten. We gaan naar Gys, het biologische restaurant dat op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is gevestigd én vegan gerechten op de kaart heeft staan. Ik heb een uitgebreide review geschreven en foto’s geplaatst, kijk daarvoor hier.

De kaart bekijken met een huisgemaakte limonade

De kaart bekijken met een huisgemaakte limonade

Zaterdag 8 oktober 2016
Vandaag maak ik een broodje met iets waar ik al een tijdje razend benieuwd naar ben: pulled veggie van Vivera. Het is zelfs nog lekkerder dan ik had verwacht. Hele grote aanrader! Kijk voor het recept van de rode coleslaw die ik erbij maakte hier.

eetdagboek-8-4

Ook maak ik een heerlijk dessert: bananenijs met pindakaas en cacaonibs. Dit is zo onwijs lekker. Kijk hier hoe ik het heb gemaakt.

eetdagboek-8-5

Zondag 9 oktober 2016
Ik ga heerlijk languit op de bank met tijdschriften, koffie en een plak van dit bananenbrood met walnoten.

eetdagboek-8-6

‘s Avonds beleg ik een bloemkoolpizza bodem van Magioni. Lekker! Ik vond de kant en klaar-belegde versie met de bietenbodem echter nog lekkerder. Nou ja, weet ik dat ook weer! En trouwens, die mag ik nu niet tijdens de Vegan Challenge, want daar zit kaas op. Ik mis kaas wel, moet ik bekennen.

eetdagboek-8-7

Maandag 10 oktober 2016
Vandaag maak ik heel lekkere muffins op basis van avocado. Yummy! Het recept staat hier.

Yummy in my tummy!

Yummy in my tummy!

Dinsdag 11 oktober 2016
Vanavond eten we ‘kip’, patat en appelmoes! Natuurlijk heeft die kip niet het leven hoeven laten, maar gaat het hier om een plantaardige schnitzel. Zowel mijn vriend als ik verbazen ons over de structuur van dit lekkers. Het lijkt namelijk echt onwijs veel op ‘the real thing’. Ik heb daar persoonlijk geen moeite mee, hoe meer het lijkt op ‘het echte’ hoe lager de drempel wordt voor niet-vega(n)’s om vlees en vis eens wat vaker te laten staan denk ik dan maar!

eetdagboek-8-8

Woensdag 12 oktober 2016
Vandaag maak ik weer eens vegan filet Americain. Heb je dit nog nooit gemaakt, probeer het dan een keer. Het recept is hier te vinden. Het is zo onwijs simpel en zo lekker! Ik maakte het met vegan mayonaise van Plamil en at het met een gesnipperd uitje, peper en zout op brood. Overheerlijk.

eetdagboek-8-9

‘s Avonds eet ik een heerlijk broodje, banh mi genaamd. Het recept kun je hier vinden.

Vegan banh mi

Vrijdag 14 oktober 2016
‘s Middags ga ik wat inkopen doen bij EkoPlaza, ik liet hier al zien wat ik daar kocht. Aangezien Heavenly Cupcakes daar praktisch naast zit en ik zo goed bezig ben met de Vegan Challenge, vind ik dat ik wel wat lekkers heb verdiend. Ik haal er vegan cupcakes voor mij en mijn vriend. We delen de cupcake met Oreo en de peanut butter jelly versie. Zo onwijs lekker!

eetdagboek-8-10

Ook koop ik bij Action deze kerstmannen van After Eight, die vegan zijn!

eetdagboek-8-11

‘s Avonds eten we pitabroodjes met de plantaardige kipstukcjes van Vivera, met chili en lemon. Wow, deze zijn serieus lekker! De soep vonden we allebei niet zo. Niet vies, maar niet voor herhaling vatbaar in elk geval.

eetdagboek-8-12

Zaterdag 15 oktober

Vandaag probeer ik deze kikkererwtenchips met paprika smaak. Zoals iemand op Instagram al opmerkte: deze zien er uit als kleine papadums. En inderdaad: daar lijken ze ook op. Ik vind ze superlekker.

eetdagboek-8-13

‘s Avonds gaan we naar een verjaardag. Ik ben helemaal onder de indruk van de hapjes die de jarige heeft klaargemaakt: zoveel vegan, wat tof dat ze hier voor mij rekening mee heeft gehouden! Alles was superlekker.

eetdagboek-8-14

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer