Herfstgroenten uit de oven met paarse gnocchi

Met deze geroosterde groenten, paarse gnocchi en zelfgemaakte pesto heb je een heerlijke maaltijd die helemaal past bij deze tijd van het jaar. 

Truffelaardappelen

De gnocchi heb ik gemaakt met aardappelen met een bijzondere paarse kleur. Deze vastkokende aardappelen zijn paars van buiten en hebben een paars-gele binnenkant. Ze zijn geschikt om te koken, bakken, frituren en pureren.

Geroosterde herfstgroenten

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

  • 2 rode uien
  • 2 winterwortels
  • 200 gram pompoen in stukjes gesneden
  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt
  • 250 gram kastanjechampignons
  • scheut olie
  • peper
  • zout
  • zelfgemaakte pesto, kijk hier voor het recept

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de rode uien in parten, de winterwortel in plakjes en de kastanjechampignons in kwarten.
  • Meng de groenten behalve de kastanjechampignons en doe ze in een grote ovenschaal of braadslee en giet er een scheutje olie over en vervolgen een snuf peper en zout. Rooster de groenten ongeveer 20 minuten en schep de groenten daarna om. Voeg de kastanjechampignons toe en laat dan nog zo’n 10 – 15 minuten roosteren in de oven. Verdeel voor de laatste paar minuten in de oven pesto (hoeveelheid naar smaak) over de groenten.
  • Wanneer je makkelijk met een vork in de spruitjes kunt prikken, zijn de groenten klaar.
  • Serveer met de (eventueel kort aangebakken) gnocchi, zie recept hieronder.

Paarse gnocchi

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram truffelaardappelen
  • 250 gram bloem

Bereidingswijze

  • Kook de truffelaardappelen, snij in gelijke stukken en spoel af met koud water.
  • Prak de aardappelen fijn met een vork tot puree.
  • Voeg beetje bij beetje het bloem toe en meng, dit gaat het makkelijkst met je handen.
  • Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en kneed het tot een soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot het een langwerpige vorm heeft. Snij hiervan gelijke stukjes van ongeveer 2,5 cm. breed. Druk ze iets plat met een vork.
  • Breng een pan met water en wat zout aan de kook en laat de gnocchi in het water glijden. Wanneer de gnocchi boven komt drijven zijn ze gaar.
  • Ik vind gnocchi persoonlijk het lekkerst wanneer het gebakken is en een krokante buitenkant heeft, ik bak ze erna dus nog even in wat olie in een koekenpan.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer