Caramel crème brûlée

Deze crème brûlée is vegan én heeft een heel lekkere caramel laag die bestaat uit de dadelpasta van Yogi & Yousef

Ingrediënten voor 2 porties

  • Yogi & Yousef’s dadelpasta
  • 240 ml. kokosmelk
  • 2 eetlepels rietsuiker, en extra om te bestrooien
  • 1/2 theelepel agar agar *
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje kurkuma, voor een gele kleur

* agar agar is een plantaardige versie van gelatine. Lees hier meer over agar agar, wat je er mee kunt doen en waar je het kunt kopen.

Benodigdheden

  • 2 schaaltjes
  • steelpan
  • garde
  • crème brûlée brander, optioneel

Bereidingswijze

  • Schenk de melk in de steelpan en voeg de overige ingrediënten toe en verwarm. Roer goed door met een garde tot er geen klontjes meer zijn.
  • Zet het vuur uit wanneer het begint te borrelen.
  • Verdeel een laagje dadelpasta over de schaaltjes. Giet het mengsel over de dadelpasta en zet een paar uur in de koelkast tot het stijf is geworden.
  • Bestrooi met een beetje rietsuiker en carameliseer met een crème brûlée brander of een paar minuten onder de grill.

Voor dit artikel heb ik producten ontvangen van Yogi & Yousef’s.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer