Deze crème brûlée is vegan én heeft een heel lekkere caramel laag die bestaat uit de dadelpasta van Yogi & Yousef.
Ingrediënten voor 2 porties
- Yogi & Yousef’s dadelpasta
- 240 ml. kokosmelk
- 2 eetlepels rietsuiker, en extra om te bestrooien
- 1/2 theelepel agar agar *
- 1 theelepel vanille extract
- snufje kurkuma, voor een gele kleur
* agar agar is een plantaardige versie van gelatine. Lees hier meer over agar agar, wat je er mee kunt doen en waar je het kunt kopen.
Benodigdheden
- 2 schaaltjes
- steelpan
- garde
- crème brûlée brander, optioneel
Bereidingswijze
- Schenk de melk in de steelpan en voeg de overige ingrediënten toe en verwarm. Roer goed door met een garde tot er geen klontjes meer zijn.
- Zet het vuur uit wanneer het begint te borrelen.
- Verdeel een laagje dadelpasta over de schaaltjes. Giet het mengsel over de dadelpasta en zet een paar uur in de koelkast tot het stijf is geworden.
- Bestrooi met een beetje rietsuiker en carameliseer met een crème brûlée brander of een paar minuten onder de grill.
Voor dit artikel heb ik producten ontvangen van Yogi & Yousef’s.
5 reacties
Ohhh dadelpasta, lekker!
17 december 2018 at 21:50Ik heb een tijd terug ook zelf dadel caramel gemaakt, en dat was me toch een partij lekker!
lieve Suzanne waar kan ik de dadelpasta kopen ?
11 april 2019 at 07:54In sommige supermarkten bij het broodbeleg en in biologische supermarkten.
11 april 2019 at 11:00Kan je ipv kokosmelk ook andere plantaardige melk pakken?
20 december 2019 at 09:51Ja, hoewel ik het zelf niet heb geprobeerd verwacht ik dat dat prima moet gaan!
20 december 2019 at 10:29