Afdrukken

Vegan pesto

Ingrediënten

Scale
  • 30 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 35 gram pijnboompitten
  • 1 bakje verse basilicum (15 gram)
  • 1 flinke hand spinazie (20 gram)
  • 1 eetlepel edelgistvlokken (5 gram)
  • sap van 1/2 citroen
  • peper
  • zout
  • 60 ml. olijfolie

Bereidingswijze

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
  • Meng alle ingrediënten in de keukenmachine, niet te fijn maar zo dat er grove stukjes in blijven.
  • Schep de pesto in potjes.
  • Schenk een klein beetje olijfolie op de pesto, dit zorgt voor een langere houdbaarheid.
  • Draai de deksels goed dicht en bewaar in de koelkast.
  • Lekker over salades en door pasta’s.

Notities

  • De hoeveelheid is voor ongeveer 2 potjes zoals afgebeeld op de foto.