Vega kipshoarma met gnocchi, courgette en pesto

Dit heerlijke gerecht is gebaseerd op een recept dat ik tegenkwam op de website van Allerhande van Albert Heijn. In het originele recept worden kiphaasjes gebruikt, die ik heb vervangen door vega kipshoarma uit de toko dat van TVP is gemaakt, lees daar hier meer over! En in plaats van hüttenkäse voegde ik plantaardige kookroom toe. En zo zie je maar: beperk je niet tot het zoek van recepten die specifiek vegetarisch of vegan zijn. Vervang gewoon de dierlijke ingrediënten door plantaardige: dit gaat in de meeste gevallen prima! 

Ingrediënten voor 4 personen
1/2 zak gedroogde vega kipshoarma (zo noem ik het althans, kijk hier voor het product) *
3 eetlepels pesto **
2 courgettes
500 gram aardappelgnocchi, zelfgemaakt of uit de winkel
2 eetlepels olijfolie
scheut plantaardige kookroom, zoals Oatly haverroom

* geen Amazing Oriental in de buurt of wil je dit niet gebruiken? Vervang dit dan door een andere vleesvervanger zoals vegan kipstukjes of tofu.
** pesto bevat meestal Parmezaanse kaas. Gelukkig zijn er ook vegan versies zoals deze bij AH. Of je maakt het zelf, kan ook natuurlijk! 🙂

Bereidingswijze
Bereid de gedroogde vega kipshoarma (als je die gebruikt) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de courgettes in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de vega kipshoarma of vleesvervanger en courgette naar keuze tot het begint te kleuren. Ik hou zelf van crispy gnocchi en bak deze daarom apart in een pan met wat olie goudbruin. Wil je de gnocchi gewoon zacht, bereid dan volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de gnocchi samen met de pesto en wat kookroom een paar minuutjes mee.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Lisa

  Waar ligt die vega kpishoarma bij de Amazing Oriental :)? Vriesvak of? Recept ziet er heeel lekker uit!

  22 december 2017 at 11:26
  • Reply Suzanne

   Dank je! 🙂 Deze zakken liggen bij de gedroogde paddenstoelen en dergelijke. Niet in de diepvries dus!

   22 december 2017 at 11:32

  reageer