Gnocchi

Heb je wel eens gnocchi gegeten? Ik liet het heel lang links liggen omdat ik het er maar raar uit vond zien. Tot ik het proefde en om was. Wat lekker! Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort dat gemaakt wordt van aardappel en meel. Je kunt ze kant en klaar kopen maar ook heel eenvoudig zelf maken. Hoe je dat doet laat ik je in dit artikel zien! 

Ingrediënten voor 4 porties
250 gram gekookte en gepureerde aardappel
120 gram bloem

Bereidingswijze
Schil en kook de aardappels gaar. Prak ze fijn met een vork tot puree. Voeg beetje bij beetje het bloem toe en meng, dit gaat het makkelijkst met je handen. Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en kneed het tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot het een langwerpige vorm heeft. Snij hiervan gelijke stukjes van ongeveer 2,5 cm. breed. Druk ze iets plat met een vork. Breng een pan met water en wat zout aan de kook en laat de gnocchi in het water glijden. Wanneer de gnocchi boven komt drijven zijn ze gaar. Ik vind gnocchi persoonlijk het lekkerst wanneer het gebakken is en een krokante buitenkant heeft, ik bak ze erna dus nog even in wat olie in een koekenpan. Je kunt de gnocchi ook gewoon zo eten als pasta.

Zoek je lekkere recepten met gnocchi? Kijk hieronder! Let op: niet alle recepten zijn vegan, deze maakte ik voordat ik de switch maakte van vega naar vegan.

Gnocchi met aubergines en zongedroogde tomatenrecept

Tomaten groentesoep met gnocchi – recept

Gnocchi met courgette en olijven – recept

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

TikTok ontdekkingen #31: chocolade-pindakaas rijstwafels

TikTok ontdekkingen #31: chocolade-pindakaas rijstwafels

In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Deze keer een eenvoudige maar oh zo lekkere: een soort Snickers achtige reep gemaakt met rijstwafels, pindakaas en chocolade! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #29: honey sriracha bagels

TikTok ontdekkingen #29: honey sriracha bagels

In deze serie probeer ik foodhacks en bijzondere combinaties op het gebied van eten en drinken die ik voorbij zag komen op TikTok. Met deze keer een bagel belegd met zoet en pittig: namelijk honing en sriracha! ...
Lees verder
Hollandse pot Nederlandse gerechten veganized veganistische plantaardige plantbased vegetarische lactosevrij versie van poffertjes

Vegan Hollandse pot #1: poffertjes

Deze nieuwe serie met typische Hollandse recepten maar dan vegan trap ik af met een heerlijk gerecht: poffertjes! Wie lust ze niet? Ik ben er echt dol op en heb een heerlijke vegan versie gemaakt. Het ei wordt vervangen door een ingrediënt dat je niet snel zou verwachten ...
Lees verder
Chocolade dadels

Chocolade dadels

Tover medjool dadels om tot heerlijke chocolaatjes! In dit artikel laat ik je drie ideetjes zien om te vullen, maar de variaties zijn eindeloos ...
Lees verder
Paaseitjes bark

Paaseitjes bark

Voor de paasdagen heb ik een heerlijk ideetje voor je: chocolade bark met paaseitjes! Bark is het Engelse woord voor schors trouwens, niet te verwarren met barf, wat een heel andere betekenis heeft. Hoe dan ook, je kunt hier volop mee variëren met wat je hebt liggen aan chocolade en ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #27: vegan honing van maïskolven

TikTok ontdekkingen #27: vegan honing van maïskolven

In deze serie probeer ik food hacks en recepten uit die ik tegenkom op TikTok. Deze keer werd mijn interesse gewekt door een filmpje van een vrouw die een pannetje water liet zien waarin de twee maïskolven zonder maïs erop liet koken. Het resultaat met een paar toevoegingen: vegan honing! ...
Lees verder
veganistische versie van het dessert Eton Mess

Eton Less

Ik noem het Eton Less: een plantaardige variant van het bekende Engelse toetje Eton Mess. Mocht je dit niet kennen, dit bestaat uit verkruimelde meringues gemengd met slagroom en rood fruit. Het rode fruit bestaat deels uit verse frambozen en deels uit gepureerde frambozen. En de vegan meringues maakte ik ...
Lees verder
Meringues gemaakt van het vocht uit een blik kikkererwten ook wel aquafaba genoemd

Vegan aquafaba meringues

Gooi het vocht uit een blik kikkererwten niet weg: je kunt er heerlijke dingen mee maken. Wat dacht je van meringue? In dit artikel laat ik je zien hoe je ze maakt met het vocht dat ook wel aquafaba wordt genoemd. Hartstikke makkelijk, het kost je alleen wat geduld aangezien ...
Lees verder
wortelzalm, zalm van wortel, winterwortel zalm, vegan, veganistische zalm, plantaardig, plantbased, vegan vis

Wortelzalm

Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ...
Lees verder
Vegan kaasfondue

Vegan kaasfondue

Kaasfondue als veganist? Geen probleem! Deze plantaardige versie staat in weinig tijd op tafel en is hartstikke lekker! Voor deze kaasfondue gebruikte ik plantaardige geraspte kaas als basis ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer