Chocoladebrokken met rozijnen

Ik ben dol op de combinatie van chocolade en rozijnen. Helaas zijn chocolade rozijnen uit de winkel meestal niet vegan: ze bevatten vaak schellak om ze een glimmend laagje te geven. Dan maar zelf maken! Deze chocolade brokken, in Amerika ‘bark’ genoemd zijn ook heel geschikt om mee te variëren. Gooi er een handje nootjes door voor wat extra crunch of gebruik cranberries in plaats van rozijnen voor een fruity kick. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Ingrediënten
100 gram pure chocolade, in kleine stukjes
80 gram kokosolie
60 ml. plantaardige room *
1 teaspoon vanille extract
200 gram rozijnen

* ik gebruikte Oatly haverroom

Bereidingswijze
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de chocolade met de kokosolie in een smeltpannetje boven een pan kokend water. Schenk het mengsel in een kom en voeg de room, vanille extract en dan de rozijnen toe en meng alles goed door elkaar en laat een minuut of 10 staan. Giet het mengsel op het bakpapier en spreid uit en strijk glad met een spatel. Zet het 2 uur in de koelkast zodat de chocolade hard wordt. Breek in stukken. Je kunt het prima bewaren in een goed afgesloten vershouddoos in de koelkast.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten, uitgezonderd bijvoorbeeld peper en zout en olie? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Dubai pistache chocolade reep - TikTok ontdekkingen #45

Dubai pistache chocolade reep – TikTok ontdekkingen #45

Je hebt 'm vast voorbij zien komen op social media: de prachtige Dubai pistache chocolade reep. Deze reep is gemaakt met melk- en witte chocolade en is gevuld met een knapperige vulling van kadayif en pistachepasta. Ik was zo benieuwd dat ik letterlijk stad en land af ging voor de ...
Komkommersalade met rode ui en zoete chili saus

Komkommersalade met rode ui en zoete chili saus

Een heerlijke komkommersalade met mini komkommer, rode ui en sweet chili saus. Makkelijk om te maken en smaakt de dag erna nog lekkerder wanneer alle smaken de tijd hebben gekregen om in te trekken! ...
Pan con tomate - brood met tomaat

Pan con tomate – brood met tomaat

Heb je wel eens gehoord van pan con tomate? Dat is een populair gerecht dat in Spanje als ontbijt wordt gegeten. Dit is makkelijk om te te maken en zo lekker! ...
Peren room - TikTok ontdekkingen #44

Peren room – TikTok ontdekkingen #44

Wat een lekkere ontdekking: een alternatief voor yoghurt met peren en cashewnoten! Heel makkelijk om te maken! Ik maakte nog een variant met frambozen ...
PB jelly bananen

PB jelly bananen

Een supersnel en lekkere tussendoortje: bananen met pindakaas en jam! Zo gemaakt en handig om in de vriezer te hebben ...
Chocoladenestjes

Chocoladenestjes

Supersnel en lekker no-bake recept voor de paasdagen! Deze chocoladenestjes met marsepeinen paaseitjes zijn supersimpel om te maken en zo feestelijk! ...
Pizzarolletjes

Pizzarolletjes

Zoek je een lekker en makkelijk hartig hapje? Maak dan deze pizzarolletjes! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig ervoor. Leuk om te maken met kinderen! ...
Vegan banketletter

Vegan banketletter

Dit is één van de meest eenvoudige recepten die er bestaan, maar het resultaat is zo smaakvol en lekker. Het brengt me terug naar vroeger, naar de spanning voor pakjesavond met warme chocolademelk en zo'n flink stuk banketletter. Nu anno 2023 maak ik 'm zelf, helemaal plantaardig met maar een ...
Vegan ijstaart

Vegan ijstaart

Werd bij jou thuis vroeger het kerstdiner ook steevast afgesloten met een flink stuk Vienetta? Dé ijstaart der ijstaarten met romig vanille ijs en knapperige chocolade, die nog altijd verkrijgbaar is maar helaas niet vegan. Geen probleem: deze versie maak je heel makkelijk zelf met slechts 4 ingrediënten en wat ...
Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Geloof het of niet, maar ik vind dit nog lekkerder dan een (uiteraard vegan) Magnum: een banaan omhuld met plantaardige melkchocolade en knapperige geroosterde hazelnoten. Makkelijk om te maken en zo lekker! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer