Chocoladebrokken met rozijnen

Ik ben dol op de combinatie van chocolade en rozijnen. Helaas zijn chocolade rozijnen uit de winkel meestal niet vegan: ze bevatten vaak schellak om ze een glimmend laagje te geven. Dan maar zelf maken! Deze chocolade brokken, in Amerika ‘bark’ genoemd zijn ook heel geschikt om mee te variëren. Gooi er een handje nootjes door voor wat extra crunch of gebruik cranberries in plaats van rozijnen voor een fruity kick. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Ingrediënten
100 gram pure chocolade, in kleine stukjes
80 gram kokosolie
60 ml. plantaardige room *
1 teaspoon vanille extract
200 gram rozijnen

* ik gebruikte Oatly haverroom

Bereidingswijze
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de chocolade met de kokosolie in een smeltpannetje boven een pan kokend water. Schenk het mengsel in een kom en voeg de room, vanille extract en dan de rozijnen toe en meng alles goed door elkaar en laat een minuut of 10 staan. Giet het mengsel op het bakpapier en spreid uit en strijk glad met een spatel. Zet het 2 uur in de koelkast zodat de chocolade hard wordt. Breek in stukken. Je kunt het prima bewaren in een goed afgesloten vershouddoos in de koelkast.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten, uitgezonderd bijvoorbeeld peper en zout en olie? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

TikTok ontdekkingen #8: rijstpapier kroepoek

TikTok ontdekkingen #8: rijstpapier kroepoek

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Laatst zag ik een filmpje voorbij komen waarin iemand rijstvellen krokant frituurde. Dat zag er zo goed uit, dat moest ik proberen. Het resultaat deed me echt verbazen. Wat een ontdekking! ...
Lees verder
Retro vegan #11: cheezer

Retro vegan #11: cheezer

In de 90's ontstond er een populaire foodtrend genaamd de Cheezer. Dit broodje bestond uit een pita gevuld met jam en kaas en die deed je dan vervolgens in de oven (of broodrooster) tot de kaas gesmolten was ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #4: bagel gemaakt met maar 2 ingrediënten

TikTok ontdekkingen #4: bagel gemaakt met maar 2 ingrediënten

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Deze keer probeerde ik de Two Ingrediënt bagel uit, die vooral populair is bij mensen die het Weight Watchers dieet volgen ...
Lees verder
plantaardige veganistische vegetarische pannenkoeken

Vegan Hollandse pannenkoeken

Pannenkoeken: wie lust ze niet? Als kind was ik er al dol op en ook nu eet ik ze graag. Met poedersuiker, jam en als veganist ook gewoon met kaas en spek, maar dan plantaardig. In dit artikel laat ik je zien hoe ik echte traditionele pannenkoeken bak. En er ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #3: paprika, roomkaas en everything but the bagel seasoning

TikTok ontdekkingen #3: paprika, roomkaas en everything but the bagel seasoning

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Deze keer een snack die momenteel heel populair is: het bestaat uit stukken paprika gevuld met roomkaas en Everything but the bagel seasoning. Dat wilde ik wel proberen! ...
Lees verder
Vegan coquilles op 2 manieren

Vegan coquilles op 2 manieren

Onlangs heb ik een bijzondere paddenstoel ontdekt waarmee je allerlei kanten op kunt in de vegan keuken. Het leent zich qua vorm en structuur enorm voor het nabootsen van allerlei soorten vlees en vis. Als eerste maakte ik er coquilles mee! ...
Lees verder
Tofu omelet recept + video

Tofu omelet recept + video

Onlangs verscheen er bij AH een plantaardige omelet in het assortiment op basis van tofu. Zoals je in dit artikel en in deze video kon zien, vind ik die heerlijk! Ik heb nu een eigen versie gemaakt, geïnspireerd op de AH tofu omelet. En die is ook waanzinnig lekker! ...
Lees verder
Gebakken aardappelen met vegan bacon en ui

Gebakken aardappelen met vegan bacon en ui

Je moet er even de tijd voor nemen, maar dan heb je ook wat: zalige gebakken aardappelen met hartige vegan bacon en ui. Hier zul je niet snel left-overs van over houden! 🙂 ...
Lees verder
Vegan kruidenboter

Vegan kruidenboter

Zelfgemaakt smaakt het lekkerst, en dat geldt absoluut voor deze kruidenboter. Je kunt 'm helemaal naar jouw smaak maken met verschillende kruiden.  ...
Lees verder
Retro vegan #3: chocolade roomtoetje

Retro vegan #3: chocolade roomtoetje

Vroeger aten we thuis altijd een toetje na het eten. Soms een schaaltje dubbelvla of yogurt met suiker en af en toe ook iets waar ik dol op was: roomtoetjes. Je weet wel, van die plastic bekers gevuld met vanille of chocoladepudding en getopt met een laagje slagroom. Ze zijn ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer