Paaseitjes bark

Voor de paasdagen heb ik een heerlijk ideetje voor je: chocolade bark met paaseitjes! Bark is het Engelse woord voor schors trouwens, niet te verwarren met barf, wat een heel andere betekenis heeft. Hoe dan ook, je kunt hier volop mee variëren met wat je hebt liggen aan chocolade en paaslekkers!

Twee versies

Ik maakte deze keer twee versies: een met witte chocolade, sprinkles, pure en marsepein paaseitjes. Ik hoef er vast niet bij te zeggen dat alles vegan is, maar dat doe ik bij deze voor de zekerheid. 🙂 De tweede versie is gemaakt met pure chocolade, een in stukken gebroken vegan paashaas, geraspte kokos en een paar meringues.

Cadeau idee

Heerlijk om zelf te eten maar ook heel geschikt als cadeautje!

Producten die ik heb gebruikt

Je kunt er dus alle kanten mee op en gebruik vooral wat je hebt liggen of wat op moet, maar om je een idee te geven deel ik hieronder wat ik precies heb gebruikt:

voor de paaseitjes bark met witte chocolade

  • witte chocolade: van Jumbo huismerk. Deze is betaalbaar, lekker en smelt mooi. Ook fijn en lekker zijn de repen van Veganz en Maître Mathis.
  • pure paaseitjes: van het huismerk van Albert Heijn. Kijk hier voor een overzicht met meer paaseitjes die vegan zijn.
  • marsepein paaseitjes: deze zijn van het huismerk van Albert Heijn.
  • sprinkles: deze zijn helaas vrijwel nooit vegan vanwege de aanwezigheid van karmijn en/of schellak, maar gelukkig zijn ze er wel: ik kocht een potje van Dr. Oetker bij Kelly’s Expat Shopping. Deze geweldige winkel is sowieso een bezoekje waard, er zijn filialen in verschillende steden en je kunt natuurlijk online bestellen. Kijk hier voor een eerdere shoplog! Nog een vegan optie zijn de Unicorn Sprinkles en suikerhartjes van Dr. Oetker die je in de meeste supermarkten kunt kopen.

voor de paaseitjes bark met pure chocolade

  • pure chocolade: eveneens van het huismerk van Jumbo, maar er zijn ook prima repen van andere merken. Kijk hier voor een overzicht!
  • vegan paashaas: deze kocht ik bij DM in Duitsland, maar onlangs had Lidl er tijdelijk ook één, bij sommige filialen nog verkrijgbaar.
  • meringues: deze kun je zelf maken van het vocht uit een blik kikkererwten, ook wel aquafaba genoemd. Kijk hier voor het recept!

 

Afdrukken

Paaseitjes bark met witte chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden

  • smeltkom
  • bakpapier
  • bakplaat
  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 2 repen vegan witte chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie
  • ongeveer 10 pure paaseitjes
  • ongeveer 10 marsepein paaseitjes
  • sprinkles

Bereidingswijze

  • Smelt de witte chocolade in een smeltkom (of in de magnetron) met de kokosolie. De kokosolie zorgt ervoor dat de chocolade weer mooi hard wordt.
  • Snij met een mesje de paaseitjes doormidden.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Verdeel de gesmolten witte chocolade over het bakpapier, spreidt uit met de bolle kant van een lepel of een spatel. Hoe meer je de chocolade uitspreidt, hoe dunner het wordt (mijn voorkeur!).
  • Verdeel de paaseitjes en sprinkles erover en zet een half uurtje in de koelkast.
  • Breek in stukken.
  • Bewaar de bark in de koelkast.
Afdrukken

Paaseitjes bark met pure chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden

  • smeltkom
  • bakpapier
  • bakplaat
  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 2 repen vegan pure chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 vegan paashaas
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • een stuk of 4 vegan meringues

Bereidingswijze

  • Smelt de pure chocolade in een smeltkom (of in de magnetron) met de kokosolie. De kokosolie zorgt ervoor dat de chocolade weer mooi hard wordt.
  • Breek de vegan paashaas in stukjes en verkruimel de vegan meringues.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Verdeel de gesmolten pure chocolade over het bakpapier, spreidt uit met de bolle kant van een lepel of een spatel. Hoe meer je de chocolade uitspreidt, hoe dunner het wordt (mijn voorkeur!).
  • Verdeel de stukjes vegan paashaas, geraspte kokos en verkruimelde vegan meringues erover en zet een half uurtje in de koelkast.
  • Breek in stukken.
  • Bewaar de bark in de koelkast.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Kelsey

    Dit is zó leuk, ik ga het zeker maken! We worden vaak uitgenodigd met Pasen bij mensen thuis, en hoe leuk is dit om te geven als bedankje?? 😀

    4 april 2022 at 14:05
  • Reply Quirina

    Bedankt weer voor deze leuke (en lekkere) tip!

    4 april 2022 at 15:15
  • Reply simone van Tol

    wat een ontzettend leuk idee weer!!

    4 april 2022 at 15:32
  • reageer