Honey sriracha bagels – TikTok ontdekkingen #29

In deze serie probeer ik foodhacks en bijzondere combinaties op het gebied van eten en drinken die ik voorbij zag komen op TikTok. Met deze keer een bagel belegd met zoet en pittig: namelijk honing en sriracha!

Honing is niet vegan

Maar omdat honing niet vegan is, maakte ik er een plantaardige versie van. Mocht je je afvragen waarom veganisten honing links laten liggen kun je dat lezen in dit artikel. Enkele alternatieven voor honing zijn:

  • agavesiroop
  • zelfgemaakte plantaardige honing op basis van maïskolven – dit was een andere hack die ik op TikTok zag, zie dit artikel!
  • honingvervangers van bijvoorbeeld No Bee Honee van het huismerk van de Bijenkorf en Ohnig van Veganz op basis van tapioca, deze kun je vinden in supermarkten en bio-winkels in Duitsland.

Sriracha

Sriracha is een pittige chilisaus die is vernoemd naar de kuststad Sri Racha in Thailand. Het bestaat uit chilipeper, azijn, knoflook, suiker en zout. Het is van verschillende merken verkrijgbaar in de supermarkt en toko’s.

Vegan bagels – uit de winkel of zelfgemaakt

Afbakbagels zijn vrijwel altijd vegan. Deze keer gebruikte ik de afbakbagels van het huismerk van Jumbo. Je kunt ze ook heel eenvoudig zelf maken, dit leerde ik ook via TikTok! TikTok is écht de gift that keeps on giving! 🙂

Plantaardige roomkaas

Het is optioneel, maar je maakt de bagel extra lekker door er na het toasten een laagje plantaardige roomkaas op te smeren. Plantaardige roomkaas is er van verschillende merken zoals:

  • Albert Heijn plantaardige cashewspread
  • Oatly soread naturel
  • Violife creamy alternatief voor roomkaas

Het filmpje

@ashka_vaidya pls try if you haven’t already!! #srirachahoney #sriracha #bageltiktok #bagels #bagel #bageltok #srirachahoneybagel #honeysrirachabagel #BAGEL #foryou #fyp #crazy ♬ Crazy – Patsy Cline

Honey sriracha bagels

Snij de bagel doormidden en verdeel er sriracha en een vervanger voor honing over en smeer uit. Toast de bagelhelften onder de grill. Lekker met plantaardige roomkaas!

Oordeel

Ja, dit is lekker en zeker voor herhaling vatbaar! Wel in combinatie met de plantaardige roomkaas, want die maakt de smaakexplosuie

Wat eet je dan wel op TikTok

Volg je me al op TikTok? Klik hier om mijn profiel te bezoeken!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer