Bosui hack – TikTok ontdekkingen #23

Oh, wat hou ik toch van TikTok! Ik zag een handige hack voorbij komen om langer met bosui te doen. Althans, wanneer het bij jou ook vaak voorkomt dat je het niet snel genoeg opmaakt voor het zijn beste tijd heeft gehad: vries het in! En wel in een leeg waterflesje zodat je de ringetjes bosui er zo uit kunt schudden, zoveel als je nodig hebt.

Oneindige bosui

Nou ja, een soort van. Je wist het misschien al: het onderste gedeelte van bosui kun je in een laagje water zetten en vervolgens groeit het binnen een week weer uit tot stengels. Ververs wel elke dag het water. En als je dan van de uitgegroeide stengels bosui ook de onderkantjes afsnijdt en weer laat hergroeien dan hoef je in principe geen bosui meer te kopen in de winkel! Ik doe dit zelf al jaren regelmatig en vind dat zo fantastisch. Dit kan trouwens ook met bijvoorbeeld bleekselderij en basilicum zoals ik hier eerder liet zien!

No waste in de vriezer

En toch gaat er bij mij nog regelmatig bosui verloren. Dan tref ik een compleet vergeten stengel of twee aan in de koelkast, helemaal verlept en vergaan. Zonde! Ik kwam een fantastische hack tegen op TikTok (ik kan ‘m alleen helaas niet terugvinden) namelijk snij stengels bosui in ringetjes, al vind ik dat zelf veel makkelijker gaan met een schaar en doe ze in een leeg waterflesje! Ja, het waterflesje is plastic, maar deze gaat lang mee en zorgt ervoor dat je geen bosui meer hoeft weg te gooien! En je gebruikt alleen wat je nodig hebt op deze manier. Kleine hygiënetip: schenk het flesje water eerst uit in een glas voordat je het in gebruik neemt voor deze hack. Zet ‘m dus niet aan je lippen om te drinken. 🙂 En nog een tip: sommige merken water en frisdrank zit in plastic flesjes zonder het schadelijke BPA, zoals SPA!

Wat eet je dan wel op TikTok

Volg je me al op TikTok? Klik hier om mijn profiel te bezoeken!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer