Vegan honing van maïskolven – TikTok ontdekkingen #27

In deze serie probeer ik food hacks en recepten uit die ik tegenkom op TikTok. Deze keer werd mijn interesse gewekt door een filmpje van een vrouw die een pannetje water liet zien waarin de twee maïskolven zonder maïs erop liet koken. Het resultaat met een paar toevoegingen: vegan honing! Dat wilde ik proberen en ging aan de slag!

Waarom eten veganisten geen honing?

Allereerst is het handig om deze vraag te beantwoorden mocht je het je afvragen. Het is lastig om in één of twee zinnen uit te leggen, dus verwijs ik je graag naar dit artikel waarin je het antwoord kunt lezen.

Het filmpje

Bekijk de TikTok hier of hieronder!

@get.plant.ed This brilliant recipe takes food waste and turns it into flavorful bee-free honey! 🎥 @Kathryn Kellogg #vegan #plantbased #zerowaste #zerowasteliving ♬ I’M FEELING LUCKY – Ellen Once Again

De methode

Door de maïskolven een kwartiertje te koken hou je een zoet geurend kookwater over. Vervolgens voeg je er suiker en een maizena papje aan toe en wat kurkuma voor een gele kleur. Breng het opnieuw aan de kook en laat het in enkele minuten indikken tot een goedje dat dezelfde structuur heeft als honing.

De smaak

Eén op één honing? Nee. Maar het heeft er zeker veel van weg, alleen al de looks en structuur! De smaak lijkt er wel op en je kunt het toepassen zoals je dat normaal met honing zou doen. Ik bewaar het in een afgesloten weckpot in de koelkast.

Aanrader

Ja, vind ik wel! Normaal gooi je maïskolven weg en nu doe je er eerst nog iets nuttigs mee. Ook is deze manier vele malen goedkoper dan de prijzige honing vervangers die er te koop zijn. In 20 minuten heb je een potje vol!

Afdrukken

TikTok ontdekkingen #25: vegan honing van maïskolven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 2 mäiskolven
  • 500 ml. water
  • 50 gram suiker
  • 1 1/2 tablespoon maizena
  • 2 tablespoons water
  • mespuntje kurkuma (geelwortel)

Bereidingswijze

  • Verwijder de maïskorrels van de maïskolven.
  • Breng het water met de maïskolven aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder de maïskolven uit het water en giet het water door een zeef.
  • Doe het water in een steelpan en voeg de suiker toe.
  • Maak een papje van de maizena en het water en voeg toe aan het mengsel samen met de kurkuma.
  • Breng aan de kook en laat in een paar minuten terwijl je blijft roeren indikken.
  • Giet over in een goed afsluitbare pot en bewaar in de koelkast.

Wat eet je dan wel op TikTok

Volg je me al op TikTok? Klik hier om mijn profiel te bezoeken!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Soraya

    Ik vraag me dan wel een beetje af of het echt veel verschil zou geven als je de maiskolven niet zou koken…? Qua smaak, want in principe is het een soort ingedikt stroopje van suikerwater en maizena?

    28 maart 2022 at 23:28
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star