Croissant wafels – TikTok ontdekkingen #36

In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Deze keer probeerde ik de hack om croissantdeeg uit blik om te toveren tot wafels. Dat is zo goed gelukt en voor herhaling vatbaar! Ik maakte een hartige en zoete variant.

Croissant wafels

Met opgetrokken wenkbrauw bekeek ik de filmpjes die ik voorbij zag komen op TikTok waarbij men opgerolde mini croissants uit blik omtoverde tot goudbruine wafels in een wafelijzer. Ik had mijn bedenkingen erbij, wellicht omdat ik het rond 1 april zag. Dit zal toch niet echt zo mooi worden als een heuse wafel? Of toch wel?

Wafelijzer

Het maakte me nieuwsgierig en zo ging ik aan de slag. Een blikje croissantdeeg (bekijk hieronder welke geen roomboter bevatten en dus vegan zijn), wat plantaardige melk om de croissantjes mee te bestrijken met een bakkwastje en mijn wafelijzer. Deze heb ik trouwens al jaren naar tevredenheid:

Handig om verticaal (dus staand) op te bergen, scheelt weer kastruimte! Klik hier om het wafelijzer te bestellen.

De link naar het wafelijzer hierboven is een affiliate link. Dat houdt in dat wanneer jij klikt op een artikel en vervolgens dat artikel of wat dan ook op de website (cadeaukaarten uitgezonderd), ik daar een klein percentage over krijg. Dat geld gebruik ik vervolgens voor alles wat er bij het maken van de content op wateetjedanwel.nl komt kijken: denk hierbij aan de hosting en het technische onderhoud van de website en de boodschappen voor het ontwikkelingen van alle lekkere recepten! Dat kan dus via iets aan te schaffen via de links in dit artikel of direct via de banner hieronder. Mocht je mij willen steunen dan zou je me hier een enorm plezier mee doen! En wees gerust: ik kan niet zien wie wat bestelt, dus je privacy blijft gewaarborgd. Alvast veel dank!

Koken

Vegan  croissantdeeg

Deze soorten bevatten geen roomboter en zijn vegan:

  • Aldi croissantdeeg
  • Danerolles croissants party mini’s
  • Jumbo super croissants
  • Jumbo croissants
  • Lidl croissantdeeg

Oordeel

Het resultaat was boven verwachting. En zo snel klaar!  Superlekker en echt een aanrader.

Het smaakte letterlijk naar meer en zo maakte ik ook een vegan ham-kaas versie door voor het oprollen van het de croissantjes er halve plakjes vegan kaas en vegan ham op te leggen en die mee te rollen. Daarna bestrijken met wat plantaardige melk, op het wafelijzer en that’s it!

Ook getopt met plantaardige slagroom en fruit is ontzettend aan te raden, net een gebakje zo!

Zou ik het nog een keer maken?

Je had het al door, ik ben enthousiast. Wat een snelle en makkelijke manier om wafels te maken. Ze zijn ook zo lekker! Wat mij betreft de TikTok food hack van het jaar tot nu toe.

Wat eet je dan wel op TikTok

Volg je me al op TikTok? Klik hier om mijn profiel te bezoeken!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer