Koningsdag hapjes

Zaterdag is het Koningsdag! Daar horen natuurlijk oranje gekleurde hapjes bij. Ik heb er een paar gemaakt die hartstikke lekker zijn!

Vegan saucijzenbroodjes

Afdrukken

Vegan saucijzenbroodjes

Dit recept is op basis van het recept voor saucijzenbroodjes van 24Kitchen

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries, zie notities
  • 200 gram Naturli gehakt (een half bakje), zie notities
  • 1 eetlepel sambal
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels paneermeel
  • snuf zout
  • snuf peper
  • plantaardige melk, om te bestrijken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Meng het gehakt met de sambal, nootmuskaat, paneermeel en breng op smaak met peper en zout.
  • Draai er 5 gelijke langwerpige worstjes van die iets korter zijn dan de lengte van een plakje bladerdeeg.
  • Leg op ieder plakje bladerdeeg een worstje aan één kant, hou de randen vrij. Vouw het plakje dicht en druk de randen dicht met een vork.
  • Bestrijk met een bakkwastje met wat plantaardige melk.
  • Bak de saucijzenbroodjes in ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren.

Notities

  • Let op dat je bladerdeeg zonder roomboter kiest. Het diepvries bladerdeeg van onder andere Koopmans is vegan!
  • Naturli is een merk waarvan je vegan kneedbaar gehakt kunt kopen. Dit is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Tortilla wrap rolletjes

Afdrukken

Tortilla wrap rolletjes

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

  • wortel wraps, verkrijgbaar in de koeling bij AH van het merk No Fairytales
  • spicy hummus
  • babyspinazie
  • geraspte wortel
  • reepjes komkommer

Bereidingswijze

  • Smeer een laagje hummus over een tortilla.
  • Beleg met de overige ingrediënten, rol de wrap strak op en snij in plakjes.

Veggie cups met vegan tonijnsalade

Afdrukken

Veggie cups met vegan tonijnsalade

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 200 gram kikkererwten
  • 1 eetlepel vegan mayonaise, bijvoorbeeld Remia Mayolijn
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1/2 eetlepel kappertjes
  • peper
  • zout
  • fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

  • Laat de kikkererwten uitlekken en prak ze fijn in een kom of pureer ze in een keukenmachine of blender.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en meng.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul er veggie cups mee, deze zijn (tijdelijk?) verkrijgbaar bij Lidl of smeer het op toastjes of stokbrood.
  • Bestrooi met fijngehakte peterselie.

Mini naan brood van zoete aardappel met hummus

Heerlijk brood om te dippen in hummus. Kijk hier voor het recept van het naanbrood en vorm er naanbrood mee dat de helft kleiner is.

Amandelbroodjes met custard

Afdrukken

Amandelbroodjes met custard

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 75 gram suiker
  • 2 tablespoons/30 ml. appelmoes
  • rasp van een kwart citroen
  • rol vers bladerdeeg, bijvoorbeeld van het huismerk van AH
  • 1 portie vanille custard volgens de aanwijzingen op de verpakking van Dr. Oetker, vervang de melk door een plantaardige variant
  • plantaardige melk, om te bestrijken
  • amandelschaafsel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng het amandelmeel met de suiker in een kom, voeg de appelmoes en citroenrasp toe en meng.
  • Zet een uurtje in de koelkast zodat het wat steviger wordt en de smaken goed in trekken.
  • Bereid vanille custard volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • rol het bladerdeeg uit en snij in gelijke stukken.
  • Smeer op iedere helft aan 1 kant een beetje custard, laat de randen vrij.
  • Leg er wat amandelspijs op en vouw het bladerdeeg dicht, druk de randen goed aan.
  • Bestrijk met een bakkwastje met wat plantaardige melk en bestrooi met amandelschaafsel.
  • Bak de amandelbroodjes in 10 – 15 minuten goudbruin.

Vegan ham kaas souffles

Afdrukken

Vegan ham kaas souffles

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

  • diepvries bladerdeeg
  • vegan plakjes kaas, zie notities
  • vegan ham, zie notities
  • maïzena
  • paneermeel
  • olie om te frituren, bijvoorbeeld zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.
  • Leg een plakje bladerdeeg op een snijplank en leg op 1 helft wat ham en kaas, maar laat de randen vrij.
  • Vouw het plakje dicht en druk met een vork de randen aan en herhaal dit met het gewenste aantal plakjes bladerdeeg.
  • Strooi een laagje paneermeel in een diep bord.
  • Maak van de maïzena met wat water een papje.
  • Bestrijk met een bakkwastje de ham kaassoufflés met het papje en haal ze vervolgens aan beide kanten door de paneermeel.
  • Frituur voor een minuut of 2 tot de ham kaassoufflés beginnen te kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier.

Wil je mini ham kaassoufflés? Snij dan het plakjes bladerdeeg eerst doormidden voor je ze gaat beleggen.

Notities

Ik gebruikte deze vegan cheddar kaas die je onder andere bij Ekoplaza kunt kopen en de vegan ham van Quorn die verkrijgbaar is bij Albert Heijn.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Elles

    Leuke ideeën!alleen het gehakt van naturali vind ik ronduit vies, ik ben al heel wat jaren vega maar dit is het minst lekkere vega product wat ik ooit heb gegeten. Zo jammer, ik had er hoge verwachtingen van en heb het op verschillende manieren gekruid en bereidt maar niet opgegeten.

    27 april 2019 at 20:02
  • reageer