Amandelbroodjes met custard
- 100 gram amandelmeel
- 75 gram suiker
- 2 tablespoons/30 ml. appelmoes
- rasp van een kwart citroen
- rol vers bladerdeeg, bijvoorbeeld van het huismerk van AH
- 1 portie vanille custard volgens de aanwijzingen op de verpakking van Dr. Oetker, vervang de melk door een plantaardige variant
- plantaardige melk, om te bestrijken
- amandelschaafsel
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng het amandelmeel met de suiker in een kom, voeg de appelmoes en citroenrasp toe en meng.
- Zet een uurtje in de koelkast zodat het wat steviger wordt en de smaken goed in trekken.
- Bereid vanille custard volgens de aanwijzingen van de verpakking.
- Rol het bladerdeeg uit en snij in gelijke stukken.
- Smeer op iedere helft aan 1 kant een beetje custard, laat de randen vrij.
- Leg er wat amandelspijs op en vouw het bladerdeeg dicht, druk de randen goed aan.
- Bestrijk met een bakkwastje met wat plantaardige melk en bestrooi met amandelschaafsel.
- Bak de amandelbroodjes in 10 – 15 minuten goudbruin.