Afdrukken

Vegan ham kaas souffles

Ingrediënten

  • diepvries bladerdeeg
  • vegan plakjes kaas, zie notities
  • vegan ham, zie notities
  • maïzena
  • paneermeel
  • olie om te frituren, bijvoorbeeld zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.
  • Leg een plakje bladerdeeg op een snijplank en leg op 1 helft wat ham en kaas, maar laat de randen vrij.
  • Vouw het plakje dicht en druk met een vork de randen aan en herhaal dit met het gewenste aantal plakjes bladerdeeg.
  • Strooi een laagje paneermeel in een diep bord.
  • Maak van de maïzena met wat water een papje.
  • Bestrijk met een bakkwastje de ham kaassoufflés met het papje en haal ze vervolgens aan beide kanten door de paneermeel.
  • Frituur voor een minuut of 2 tot de ham kaassoufflés beginnen te kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier.

Wil je mini ham kaassoufflés? Snij dan het plakjes bladerdeeg eerst doormidden voor je ze gaat beleggen.

Notities

Ik gebruikte deze vegan cheddar kaas die je onder andere bij Ekoplaza kunt kopen en de vegan ham van Quorn die verkrijgbaar is bij Albert Heijn.