Afdrukken

Vegan ham kaas souffles

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

  • diepvries bladerdeeg
  • vegan plakjes kaas
  • vegan plakjes ham (Quorn, Verdino of AH bijvoorbeeld)
  • maïzena
  • paneermeel
  • olie om te frituren, bijvoorbeeld zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.
  • Leg een plakje bladerdeeg op een snijplank en leg op 1 helft wat ham en kaas, maar laat de randen vrij.
  • Vouw het plakje dicht en druk met een vork de randen aan en herhaal dit met het gewenste aantal plakjes bladerdeeg.
  • Strooi een laagje paneermeel in een diep bord.
  • Maak van de maïzena met wat water een papje.
  • Bestrijk met een bakkwastje de ham kaassoufflés met het papje en haal ze vervolgens aan beide kanten door de paneermeel.
  • Frituur voor een minuut of 2 tot de ham kaassoufflés beginnen te kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier.

Wil je mini ham kaassoufflés? Snij dan het plakjes bladerdeeg eerst doormidden voor je ze gaat beleggen.