Dat je met een paar ingrediënten iets heel lekkers kunt maken bewijst dit recept voor pittige noodles wel dat ik op TikTok tegen kwam. Heel eenvoudig om te maken en zo lekker! Ik maakte ook een gezondere versie die koolhydraatarm is.
Pittige pinda noodles
Deze TikTok kwam ik tegen:
@snackqweenReply to @brittanydsweet I’m shook♬ original sound – Jen Curley
Koolhydraatarme variant
Ik maakte een koolhydraatarme variant door de noodles te vervangen door zoodles, oftwel courgetti, oftewel slierten courgette. Ik gebruikte hiervoor mijn spiralizer, maar je kunt ook een juliennesnijder gebruiken. De courgetti noodles heb ik 1 minuut gekookt in gezouten kokend water.
Hieronder de zoodles oftewel noodles van courgette:
En de noodles van tarwebloem uit een pakje noodles:
Ook lekker: grof gehakte pinda’s als topping!
AfdrukkenTikTok ontdekkingen #17: pittige pinda noodles
- Genoeg voor: 1 persoon 1x
Ingrediënten
Scale
- 1 pakje noodles zonder de kruidenmixen of een 1/2 courgette in slierten
- 1 flinke theelepel 100% pindakaas
- 1 scheut sojasaus
- sriracha (hete chilisaus)
- toppings naar keuze zoals lenteui, sesamzaadjes en grof gehakte pinda’s
Bereidingswijze
- Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af. Of kook de courgette noodles 1 minuutje in gezouten kokend heet water wanneer je die wil gebruiken.
- Giet de noodles af, en bewaar wat kookvocht.
- Meng de noodles met de pindakaas en sojasaus en voeg naar wens wat kookvocht toe.
- Garneer met sriracha en eventueel toppings naar keuze.
Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:
1 reactie
Zo zou ik courgetti misschien wel lekker vinden met zoveel smaken erbij.
29 juni 2021 at 17:47