Vegan roerei met kimchi

Eens iets anders dan gewone vegan roerei: nu bakte ik kimchi mee, wat zorgt voor een lekkere pittige kick. Mocht je het niet kennen, kimchi is een Koreaans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten. Wat rijst erbij en je hebt een heerlijke maaltijd!

Kimchi

De meeste soorten kant en klare kimchi uit de winkel zijn niet vegan vanwege ansjovis en/of melk. Gelukkig zijn er wel enkele varianten te vinden die wel vegan zijn. Onlangs verscheen er van het merk Kesbeke een vegan variant, ik kocht ‘m zelf bij Albert Heijn zoals ik hier laatst liet zien in de serie vegan in de supermarkt. Deze kimchi is erg lekker, de groenten zijn crunchy en het is pittig, maar niet te.

Vegan roerei

Vegan roerei of in het Engels scrambled eggs kun je op verschillende manieren maken. Voor dit gerecht koos ik ervoor om het te maken met kikkererwtenmeel. Dit kun je in de meeste supermarkten vinden op de afdeling met biologische en glutenvrije producten, bijvoorbeeld van het merk Smaakt. Kijk hier om te zien wat je nog meer met kikkererwtenmeel kunt maken.

Edelgistvlokken

Om het ‘roerei’ en hartige smaak te geven gebruik je in dit gerecht edelgistvlokken. Die kun je onder andere bij Holland & Barrett en Ekoplaza kopen. Lees er hier meer over!

Kala namak

En om het daadwerkelijk naar ei te laten smaken en ruiken is kala namak, oftewel zwart zout onmisbaar. Hier kun je er meer over lezen zoals waar je het kunt kopen en wat je er nog meer mee kunt maken.

Afdrukken

Vegan roerei met kimchi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 50 gram kikkererwtenmeel
  • 120 ml. ongezoete plantaardige melk, zoals sojamelk
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel kala namak
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • plantaardige margarine of olie, om te bakken
  • kimchi, hoeveelheid naar smaak
  • 1 lenteui, in ringetjes gesneden
  • 2 porties gekookte rijst

Bereidingswijze

  • Meng het kikkererwtenmeel met de ongezoete plantaardige melk, knoflookpoeder, kala namak en edelgistvlokken met een garde tot een glad beslag. Laat een paar minuten staan.
  • Smelt wat plantaardige margarine in een pan of wat olie en laat heet worden. Schenk het beslag in de pan en roer het met een houten spatel door tot het stukjes ‘roerei’ worden.
  • Voeg op het laatst kimchi toe, hoeveelheid naar smaak en bak een paar minuten mee.
  • Serveer met de rijst en garneer met de lenteui.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star