Afdrukken

Vegan roerei met kimchi

Ingrediënten

Scale
  • 50 gram kikkererwtenmeel
  • 120 ml. ongezoete plantaardige melk, zoals sojamelk
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel kala namak
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • plantaardige margarine of olie, om te bakken
  • kimchi, hoeveelheid naar smaak
  • 1 lenteui, in ringetjes gesneden
  • 2 porties gekookte rijst

Bereidingswijze

  • Meng het kikkererwtenmeel met de ongezoete plantaardige melk, knoflookpoeder, kala namak en edelgistvlokken met een garde tot een glad beslag. Laat een paar minuten staan.
  • Smelt wat plantaardige margarine in een pan of wat olie en laat heet worden. Schenk het beslag in de pan en roer het met een houten spatel door tot het stukjes ‘roerei’ worden.
  • Voeg op het laatst kimchi toe, hoeveelheid naar smaak en bak een paar minuten mee.
  • Serveer met de rijst en garneer met de lenteui.