Gestoomde sperzieboontjes met crispy chili olie – TikTok ontdekkingen #42

Sinds ik deze manier van sperziebonen bereiden heb ontdekt wil ik ze niet anders meer. Supermakkelijk en zo smaakvol!

Gestoomde sperziebonen

Met verse knoflook, zonder verse knoflook, met crispy chili olie of zonder: kort gestoomde sperziebonen zijn hot momenteel op TikTok. In allerlei sausjes, als bijgerecht of gewoon als smakelijke snack, het kan allemaal. Ik zag veel video’s voorbij komen en uiteindelijk trok deze me over de streep.

Vers of diepvries

Je kunt hiervoor verse sperziebonen gebruiken of een zak uit de diepvries. Ik kies voor dat laatste, want de groente wordt na de oogst direct ingevroren waardoor vitamines behouden blijven zoals je hier ook kunt zien en lezen. En eerlijk is eerlijk: ik hou ook van gemak en dat heb je met zo’n zak boontjes ook!

Stomen

Door de boontjes in een heel klein beetje water gaar te stomen/koken met de deksel op de hapjespan zijn ze binnen een minuut of 5 klaar. Wil je een iets minder stevige bite, kies dan voor 6 of 7 minuten.

Boter

Mijn moeder deed het al: een klont boter bij de boontjes. En dat gebeurt hier ook bij al gebruik ik natuurlijk wel de plantaardige variant.

Crispy chili olie

Vervolgens gaat er een lepel crispy chili olie bij. Nog nooit geprobeerd? Ren naar de toko (of AH) en koop een pot. Het is zo lekker! Kijk hier naar wat ik nog meer heb gemaakt met dit heerlijke mengsel.

Gebakken uitjes

Optioneel maar ik vond het het er zo heerlijk bij smaken: gebakken uitjes! Deze koop je gewoon in de supermarkt of toko.

De bereidingswijze

Afdrukken

Gestoomde sperzieboontjes met crispy chili olie – TikTok ontdekkingen #42

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 á 3 porties 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 zak sperziebonen uit de diepvries van 400 gram
  • 1/4 cup oftewel 60 ml. water
  • 20 gram plantaardige boter
  • 1 á 2 eetlepels crispy chili olie
  • snuf knoflookpoeder
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

Bereidingswijze

  • Doe de sperziebonen samen met het water in een hapjes- of koekenpan en doe het deksel erop.
  • Laat een minuut of 6 zachtjes koken.
  • Het meeste water is verdampt, maar giet het wat er nog in de pan is af.
  • Doe de plantaardige boter bij de sperziebonen in de pan en laat smelten samen en meng de crispy chili olie en knoflookpoeder er door.
  • Meng er als laatste de gebakken uitjes door en serveer.

Wat eet je dan wel op TikTok

Volg je me al op TikTok? Klik hier om het account van Wat eet je dan wel te bezoeken!

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star