Chocolade dadels

Tover medjool dadels om tot heerlijke chocolaatjes! In dit artikel laat ik je drie ideetjes zien om te vullen, maar de variaties zijn eindeloos.

Medjool dadels

De beste (en lekkerste) dadels om hiervoor te gebruiken zijn medjool dadels. Deze zijn groot en stevig. Je kunt ze vinden op de groenteafdeling in de supermarkt of in de Turkse supermarkt. Dadels bevatten verschillende vitamines en mineralen zoals vitamine A, B, ijzer en magnesium en ze bevatten veel vezels.

Chocolade

Voor deze chocolade dadels heb ik vegan pure en witte chocolade gebruikt. Dit is verkrijgbaar van verschillende merken zoals:

  • Albert Heijn Delicata puur reep 58%
  • Hands Off My Chocolate seriously dark reep 85%
  • Lindt puur reep 70%
  • Tony’s Chocolonely puur reep
  • Maitre Mathis rijstmelk chocolade reep wit
  • Jumbo vegan chocoladerepen (classic, puur, wit)

Kokos dadels

Dit heb je nodig: 

  • medjool dadels
  • vegan pure chocolade
  • kokosolie (per reep 1 eetlepel)
  • notenpasta
  • geraspte kokos

Zo maak je ze: 

  • snij de dadels open en verwijder de pitten
  • smelt de vegan pure chocolade met kokosolie
  • vul de dadels met notenpasta
  • doop de gevulde dadels in de gesmolten chocolade en leg op bakpapier
  • bestrooi direct met geraspte kokos
  • zet een half uurtje in de koelkast tot de chocolade hard is geworden

Krokante muesli dadels

Dit heb je nodig: 

  • medjool dadels
  • vegan witte chocolade
  • kokosolie (per reep 1 eetlepel)
  • tahin (sesampasta)
  • krokante muesli (let op dat er geen honing in zit)

Zo maak je ze: 

  • snij de dadels open en verwijder de pitten
  • smelt de vegan witte chocolade met kokosolie
  • vul de dadels met tahin en krokante muesli
  • doop de gevulde dadels in de gesmolten chocolade en leg op bakpapier
  • bestrooi direct met krokante muesli
  • zet een half uurtje in de koelkast tot de chocolade hard is geworden

Snicker dadels (niet op de foto)

Dit heb je nodig: 

  • medjool dadels
  • vegan pure chocolade
  • kokosolie (per reep 1 eetlepel)
  • pindakaas
  • pinda’s

Zo maak je ze: 

  • snij de dadels open en verwijder de pitten
  • smelt de vegan pure chocolade met kokosolie
  • vul de dadels met pindakaas en pinda’s
  • doop de gevulde dadels in de gesmolten chocolade en leg op bakpapier
  • zet een half uurtje in de koelkast tot de chocolade hard is geworden
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer