Broodje vegan eispread met bacon

Dit zalige broodje pakte zo goed uit: vegan spread die ik omtoverde tot eispread belegd met onder andere plantaardige bacon. De spread maak je in nog geen minuut en is zo smaakvol. Dit is een blijvertje!

Kala namak

Voor de typische ei smaak en geur is kala namak onmisbaar. Kala namak, ook wel zwart zout genoemd is een heel geconcentreerd goedje dat meestal roze of grijs gekleurd is. Je kunt het onder andere kopen bij Ekoplaza en in sommige Aziatische supermarkten. Je hebt er maar een klein beetje voor nodig. Lees er hier meer over en kijk onderaan de pagina om te zien wat je er nog meer voor lekkers mee kunt maken!

Kurkuma

Om de spread een gele kleur te geven, want het oog wil ook wat natuurlijk, gebruikte ik een beetje kurkuma, ook wel bekend als geelwortel.

Plantaardige bacon

Er zijn verschillende soorten vegan bacon verkrijgbaar in de supermarkt. Bijvoorbeeld van Beastie Plants en Verdino bij Jumbo en van het huismerk van Albert Heijn. Ik vind ze over het algemeen allemaal prima en lekker, deze keer koos ik mijn favoriet van dit moment: Specktakel van De Vegetarische Slager. Lees hier mijn Vegan Taste Test!

Afdrukken

Broodje vegan eispread met bacon

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 1 broodje 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 witte pistolet (of broodje naar keuze)
  • ongeveer 40 gram plantaardige spread naturel, zie notities
  • 1/4 theelepel kala namak
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • olie, om te bakken
  • 2 plakjes plantaardige bacon
  • beetje alfalfa
  • 1 radijsje, in plakjes
  • een paar plakjes komkommer

Bereidingswijze

  • Meng de plantaardige spread met de kala namak en kurkuma.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de plantaardige bacon aan beide kanten goudbruin.
  • Snij het broodje doormidden en beleg beide helften met de spread, plantaardige bacon, komkommer, radijs en alfalfa.

Notities

  • Plantaardige spread is er van verschillende merken zoals Violife en AH huismerk. Ik gebruikte voor dit broodje AH plantaardige cashewspread naturel.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating