Chiapudding met havermout

Je bent vast al bekend met chiapudding: een mengsel van chiazaadjes en plantaardige melk, die samen in een paar uur tijd de structuur van pudding zorgen. Lekker en supergezond, maar ik heb onlangs een iets andere wijze ontdekt waar ik erg enthousiast over ben: chiapudding met havermout! Dit zorgt ook voor een pudding-achtige bite, maar door de havermout een stuk steviger en minder ‘gel-achtig’. Een aanrader wat mij betreft en zo makkelijk, de koelkast doet het meeste werk!

Superfood chiazaad

Chiazaad is met recht een superfood te noemen: deze zaadjes zijn een grote bron van het essentiele vetzuur omega-3. Ze lijken op een grotere versie van maanzaadjes, maar in contact met vloeistof zoals plantaardige melk zetten ze uit. Ideaal om een grotere hoeveelheid mee te maken voor verschillende ontbijtjes of snacks door de week heen: pureer wat (diepvries)fruit of een lekkere smaakmaker zoals amandelpasta of pindakaas en klaar! En wist je dat je er ook heel makkelijk zelf jam mee kunt maken? Kijk hier maar eens!

Afdrukken

Chiapudding met havermout

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: ongeveer 2 porties 1x

Ingrediënten

Scale
  • 50 gram havermout
  • 20 gram chiazaadjes
  • 1 á 2 eetlepels maple syrup of ander vloeibare zoetmiddel naar keuze zoals agavesiroop
  • 250 ml. plantaardige melk

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten en zet het in een goed afgesloten pot in de koelkast, minimaal een uur of 4 en liefst een hele nacht.
  • Serveer met gepureerd fruit en/of granola.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating