Aardbeien chia jam

Deze gezonde en zeer smaakvolle jam maak je met maar 3 ingrediënten! Omdat chiazaadjes uitzetten in combinatie met vocht heb je geen geleermiddel nodig om deze jam te maken.

Afdrukken

Aardbeien chia jam

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram aardbeien
  • 2 eetlepels chiazaadjes
  • 60 ml. maple syrup

Bereidingswijze

  • Pureer de aardbeien met een staafmixer.
  • Doe de aardbeien puree in een steelpan, voeg de maple syrup toe en breng aan de kook op een middelhoog vuur.
  • Zet wanneer het kookt het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de chiazaadjes toe en laat nog eens 5 minuten zachtjes koken.
  • Laat het mengsel dan afkoelen, het zal doordat de chiazaadjes uitzetten dikker worden.
  • Schep de jam in een schone glazen pot en bewaar in de koelkast, waar het zo’n 2 tot 3 weken in houdbaar is.

Aardbeien chia jam

Aardbeien chia jam

Aardbeien chia jam

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Klik hier voor meer lekkere beleg ideetjes!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Sanne

    Jaaaaa echt lekker dit! Ik moet het ook weer eens maken 🙂 meestal doe ik het in de zomer. Echt ideaal.
    Liefs

    30 maart 2016 at 19:19
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star