Food facts over Walt Disney World + Mickey’s kaneelkoekjes

Walt Disney World: the most magical place on earth. Echt. Ben je er wel eens geweest? Ik wel en best vaak ook, ik heb er vele mooie herinneringen aan vakanties met familie. En ik hoop er in de toekomst nog vaak te kunnen zijn! Tijdens één van die vakanties kreeg ik een bijzonder kijkje achter de schermen tijdens de Keys to the Kingdom Tour. Ik heb mijn ogen uitgekeken toen: er gebeurt zoveel achter de schermen dat je als bezoeker helemaal niet door hebt. En zoveel details die je normaal gesproken over het hoofd ziet of je ontgaan: over werkelijk alles is nagedacht. Duizelingwekkend, maar zo interessant! Ik zet in dit artikel een aantal feiten op een rij die te maken hebben met eten en drinken in Walt Disney World (WDW) en onderaan vind je een lekker Disney-inspired recept!

 1. Geen kauwgom
  Dit is een regel die is ingevoerd door Walt Disney zelf: hij wilde voorkomen dat er kauwgom plakkaten op de grond zouden belanden in het park. Sindsdien wordt het nergens verkocht in Walt Disney World en dit geldt trouwens ook voor luchthaven Schiphol!
 2. Hidden Mickeys
  Personeelsleden, die Cast Members worden genoemd in WDW positioneren in restaurants regelmatig bekers en borden op een manier waarop een Hidden Mickey te zien is: de vorm van Mickey’s hoofd met oren.
 3. Geen rietjes in Animal Kingdom
  In het park Animal Kingdom zijn rietjes verboden evenals plastic deksels voor bekers en ballonnen: dit is om te voorkomen dat de dieren deze objecten opeten met alle gevaren van dien.
 4. Dinner is free when you’re under three
  Kinderen onder 3 jaar hebben niet alleen gratis toegang tot de parken: er hoeft ook niet betaald te worden voor maaltijden van het de buffet restaurants.
 5. Food on the right, souvenirs on the left
  Daar is over nagedacht, let er maar eens op: wanneer je het park Magic Kingdom betreedt en door Main Street loopt, zijn alle eetgelegenheden en winkeltjes met etenswaren aan je rechterhand. Alle souvenirwinkeltjes vind je aan de overzijde aan je linkerhand. Gedachte hierachter is dat de meeste mensen rechts aanhouden en dus op de weg naar de uitgang als laatste alle sourenirs (en cadeautjes voor de thuisblijvers) tegenkomt!
 6. De keuze is reuze
  Er zijn maar liefst meer dan 475 plekken om te eten in Disney World en in totaal kun je kiezen uit ruim 6000 verschillende items!

Trek gekregen? Maak deze lekkere Mickey’s kaneelkoekjes!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer