Candy cane chocolate cookies

Ho ho ho, deze koeken zijn zo lekker! Met veel, véél chocolade en met een naughty bit in het midden: stukjes zuurstok die heerlijk in de koek smelten tijdens het bakken in de oven. 

Ingrediënten voor 12 stuks
120 ml. kokosolie
250 gram suiker
125 gram appelmoes, op kamertemperatuur
60 ml. plantaardige melk
2 teaspoons vanille extract
250 gram bloem
65 gram cacaopoeder
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon zout
170 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
zuurstokjes, in stukjes gehakt *

* Dit gaat het makkelijkst door de zuurstokjes in een stevige plastic zak te doen en ze vervolgens fijn te slaan met een deegroller. En let op: de meeste rood-witte zuurstokjes bevatten E120. Deze wil je als veganist vermijden. Ik laat je hier zien welke zuurstokjes ik heb gebruik, ze komen gewoon bij de Action vandaan!

Bereidingswijze
Verwarm  de oven voor op 175 graden. Vet een bakplaat in met wat olie. Meng de kokosolie en de suiker in een kom met een mixer. Voeg de appelmoes en melk toe en vervolgens het vanille extract. Meng de helft van het bloem, de cacaopoeder, baking soda en het zout er door. Voeg de chocolade stukjes en de rest van het bloem toe. Het wordt lastiger te mengen, dit gaat het makkelijkste met je handen. Maak gelijke balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat. Let goed op dat je voldoende ruimte tussen de koekjes houdt, want ze lopen tijdens het bakken flink uit! Bestrooi wat gehakte zuurstokjes in het midden van de koeken en druk aan. Bak de koeken 10 minuten in de oven, laat ze een paar minuten afkoelen en verwijder dan voorzichtig met een spatel en leg ze op een rooster om verder af te koelen. De koeken zijn net uit de oven nog zacht, maar worden tijdens het afkoelen harder. Herhaal tot het deeg op is.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer