Linzenhapjes

Deze bladerdeeg pakketjes gevuld met linzen, aardappel en wortel zijn heerlijk voor op tafel bij de borrel of als bijgerecht bij een Indiase maaltijd. Je kunt ze een aantal dagen van te voren maken, bewaar in de koelkast in een goed afgedekte vershouddoos. Je hoeft ze dan alleen maar even op te warmen in de oven. 

Ingrediënten voor ongeveer 25 – 30 stuks
olie, om in te bakken
1 ui, fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels ras el hanout kruidenmix, plus extra om te bestrooien
1 middelgrote aardappel, geschild en in kleine blokjes
1 winterwortel, in kleine blokjes
1 blik linzen van 400 gram
240 ml. kokend water
1 bouillonblokje
handje peterselie, fijngehakt
10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid *
beetje sojamelk, om te bestrijken
sesamzaadjes

* let op dat er geen roomboter in zit

Benodigdheden
bakpapier
ronde uitsteker van ongeveer 10 cm. doorsnede
bakkwastje

Bereidingswijze
Verhit wat olie in een wok of hapjespan. Voeg de ui, knoflook en ras el hanout toe en bak voor een minuutje. Voeg de aardappel en wortel toe en bak een minuutje mee. Spoel de linzen af met koud water in een vergiet en laat uitlekken. Voeg de linzen toe aan het mengsel in de pan. Voeg ook het water toe en verkruimel het bouillonblokje er boven. Zet het vuur lager en laat 10 minuutjes zachtjes koken tot de aardappel en wortel gaar zijn. Voeg de peterselie toe. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek 3 á 4 rondjes uit per plakje bladerdeeg. Leg een klein beetje vulling op het midden van de rondjes, laat de randen vrij. Vouw de bladerdeegrondjes dicht en druk goed aan met je vingers of een vork. Bestrijk met een beetje sojamelk met een bakkwastje en bestrooi met wat extra ras el hanout en sesamzaadjes. Bak de hapjes in 15 minuten in de oven.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Roos

    Ik heb ze gisteren gelijk gemaakt. Heerlijk zijn ze! Ga zo door je Site en je insta zijn top☺️

    20 december 2017 at 20:24
    • Reply Suzanne

      Wat goed om te horen en dank voor je mooie compliment!

      21 december 2017 at 14:36

    reageer