Vegan koffiemelk

Zoek je een lekkere romige plantaardige koffiemelk? Ik heb een goed recept gevonden. Het is even een werkje, maar dan heb je ook een flinke fles waar je even mee vooruit kunt.

Het recept komt uit  het boek The Perfect Blend, dat vol staat met heerlijke glutenvrije en vegan blender recepten.

Ingrediënten voor 480 ml.
160 gram ongebrande amandelen
360 ml. water
4 tbsp/60 ml. kokosmelk uit een blik dat je eerst geschud hebt
1 tsbp/15 ml. vanille extract (optioneel)

Benodigdheden
blender
schaal
kaasdoek (ik kocht de mijne bij Dille en Kamille)
glazen fles met dop

Bereidingswijze
Meng de amandelen met het water in de blender en meng tot de amandelen helemaal fijngemalen zijn. Schenk het mengsel over het kaasdoek, dat je in een schaal hebt gelegd. Pak de uiteinden van het kaasdoek vast en laat boven de schaal uitlekken. Spoel de blender om en doe het uitgelekte vocht weer in de blender samen met de kokosmelk en meng eventueel met het vanille extract. Schenk in de fles en draai de dop goed dicht. Ongeveer 5 dagen houdbaar. Schudden voor gebruik!

Dit artikel bevat een affiliate link. Dat betekent dat wanneer jij via die link iets koopt (of iets anders op de website van Bol.com) ik daar een klein percentage over krijg. Dat gebruik ik vervolgens weer om wateetjedanwel.nl zo goed mogelijk te laten werken. Dank voor je begrip!

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Dubai pistache chocolade reep - TikTok ontdekkingen #45

Dubai pistache chocolade reep – TikTok ontdekkingen #45

Je hebt 'm vast voorbij zien komen op social media: de prachtige Dubai pistache chocolade reep. Deze reep is gemaakt met melk- en witte chocolade en is gevuld met een knapperige vulling van kadayif en pistachepasta. Ik was zo benieuwd dat ik letterlijk stad en land af ging voor de ...
Komkommersalade met rode ui en zoete chili saus

Komkommersalade met rode ui en zoete chili saus

Een heerlijke komkommersalade met mini komkommer, rode ui en sweet chili saus. Makkelijk om te maken en smaakt de dag erna nog lekkerder wanneer alle smaken de tijd hebben gekregen om in te trekken! ...
Pan con tomate - brood met tomaat

Pan con tomate – brood met tomaat

Heb je wel eens gehoord van pan con tomate? Dat is een populair gerecht dat in Spanje als ontbijt wordt gegeten. Dit is makkelijk om te te maken en zo lekker! ...
Peren room - TikTok ontdekkingen #44

Peren room – TikTok ontdekkingen #44

Wat een lekkere ontdekking: een alternatief voor yoghurt met peren en cashewnoten! Heel makkelijk om te maken! Ik maakte nog een variant met frambozen ...
PB jelly bananen

PB jelly bananen

Een supersnel en lekkere tussendoortje: bananen met pindakaas en jam! Zo gemaakt en handig om in de vriezer te hebben ...
Chocoladenestjes

Chocoladenestjes

Supersnel en lekker no-bake recept voor de paasdagen! Deze chocoladenestjes met marsepeinen paaseitjes zijn supersimpel om te maken en zo feestelijk! ...
Pizzarolletjes

Pizzarolletjes

Zoek je een lekker en makkelijk hartig hapje? Maak dan deze pizzarolletjes! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig ervoor. Leuk om te maken met kinderen! ...
Vegan banketletter

Vegan banketletter

Dit is één van de meest eenvoudige recepten die er bestaan, maar het resultaat is zo smaakvol en lekker. Het brengt me terug naar vroeger, naar de spanning voor pakjesavond met warme chocolademelk en zo'n flink stuk banketletter. Nu anno 2023 maak ik 'm zelf, helemaal plantaardig met maar een ...
Vegan ijstaart

Vegan ijstaart

Werd bij jou thuis vroeger het kerstdiner ook steevast afgesloten met een flink stuk Vienetta? Dé ijstaart der ijstaarten met romig vanille ijs en knapperige chocolade, die nog altijd verkrijgbaar is maar helaas niet vegan. Geen probleem: deze versie maak je heel makkelijk zelf met slechts 4 ingrediënten en wat ...
Vegan speklapjes

Vegan speklapjes

"Waarom moet het er zo uit zien als vlees?" Het is naast "wat eet je dan wel?" één van de meest gestelde vragen die ik krijg over mijn vegan lifestyle. Het antwoord lees je in dit artikel én mijn recept voor heerlijke vegan speklapjes. Superlekker voor bij een stamppot! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer