Hazelnoot bonbons

Bonbons maak je heel gemakkelijk zelf. Je kunt er eindeloos mee variëren: met gedroogd fruit, nootjes of gewoon alleen chocolade… Allemaal lekker! Deze versie maakte ik met hazelnoten. 

Ingrediënten voor ongeveer 24 bonbons

  • 3 medjool dadels
  • 200 ml. plantaardige melk
  • 100 gram cacaopoeder
  • 100 ml. gesmolten kokosolie
  • 1/2 teaspoon vanille extract
  • snufje zout
  • geroosterde hazelnoten

Benodigdheden

  • keukenmachine of blender
  • siliconen ijsblokjesvorm

Bereidingswijze
Meng als eerste de dadels met de plantaardige melk in de keukenmachine. Voeg vervolgens de cacaopoeder, kokosolie, vanille extract en zout toe en meng. Let in iedere opening van de ijsblokvorm een hazelnoot en giet het mengsel er over heen. Tik de vorm vervolgens een aantal keren hard op het aanrecht zodat eventuele bubbels verdwijnen. Strijk met een spatel het teveel aan chocolade weg. Zet de bonbons enkele uren in de vriezer tot ze hard zijn. Haal ze een half uurtje voor je ze wil eten uit de vriezer. Bewaar in de koelkast!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer