Zoek je een lekkere romige plantaardige koffiemelk? Ik heb een goed recept gevonden. Het is even een werkje, maar dan heb je ook een flinke fles waar je even mee vooruit kunt.
Het recept komt uit het boek The Perfect Blend, dat vol staat met heerlijke glutenvrije en vegan blender recepten.
Ingrediënten voor 480 ml.
160 gram ongebrande amandelen
360 ml. water
4 tbsp/60 ml. kokosmelk uit een blik dat je eerst geschud hebt
1 tsbp/15 ml. vanille extract (optioneel)
Benodigdheden
blender
schaal
kaasdoek (ik kocht de mijne bij Dille en Kamille)
glazen fles met dop
Bereidingswijze
Meng de amandelen met het water in de blender en meng tot de amandelen helemaal fijngemalen zijn. Schenk het mengsel over het kaasdoek, dat je in een schaal hebt gelegd. Pak de uiteinden van het kaasdoek vast en laat boven de schaal uitlekken. Spoel de blender om en doe het uitgelekte vocht weer in de blender samen met de kokosmelk en meng eventueel met het vanille extract. Schenk in de fles en draai de dop goed dicht. Ongeveer 5 dagen houdbaar. Schudden voor gebruik!
Dit artikel bevat een affiliate link. Dat betekent dat wanneer jij via die link iets koopt (of iets anders op de website van Bol.com) ik daar een klein percentage over krijg. Dat gebruik ik vervolgens weer om wateetjedanwel.nl zo goed mogelijk te laten werken. Dank voor je begrip!
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
geen reacties