Zoek je een lekkere romige plantaardige koffiemelk? Ik heb een goed recept gevonden. Het is even een werkje, maar dan heb je ook een flinke fles waar je even mee vooruit kunt.
Het recept komt uit het boek The Perfect Blend, dat vol staat met heerlijke glutenvrije en vegan blender recepten.
Ingrediënten voor 480 ml.
160 gram ongebrande amandelen
360 ml. water
4 tbsp/60 ml. kokosmelk uit een blik dat je eerst geschud hebt
1 tsbp/15 ml. vanille extract (optioneel)
Benodigdheden
blender
schaal
kaasdoek (ik kocht de mijne bij Dille en Kamille)
glazen fles met dop
Bereidingswijze
Meng de amandelen met het water in de blender en meng tot de amandelen helemaal fijngemalen zijn. Schenk het mengsel over het kaasdoek, dat je in een schaal hebt gelegd. Pak de uiteinden van het kaasdoek vast en laat boven de schaal uitlekken. Spoel de blender om en doe het uitgelekte vocht weer in de blender samen met de kokosmelk en meng eventueel met het vanille extract. Schenk in de fles en draai de dop goed dicht. Ongeveer 5 dagen houdbaar. Schudden voor gebruik!
Dit artikel bevat een affiliate link. Dat betekent dat wanneer jij via die link iets koopt (of iets anders op de website van Bol.com) ik daar een klein percentage over krijg. Dat gebruik ik vervolgens weer om wateetjedanwel.nl zo goed mogelijk te laten werken. Dank voor je begrip!
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
Twee ingrediënten ja: en lekker dat het is! Ingrediënten 1 banaan 3/4 cup geraspte kokos Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakplaat in. Meng de banaan met de kokos in een keukenmachine of gebruik zoals ik een staafmixer en een hoge mengbeker, dat ging prima. Neem ...
Een gezond tussendoortje, ook leuk om te trakteren! Ingrediënten voor 8 partjes 1 Granny Smith appel scheutje citroensap pure chocolade walnoten Bereidingswijze Was de appel goed en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snij de appel doormidden, en snij de twee helften ook weer doormidden. Snij iedere part doormidden, nu ...
Hier komt geen oven aan te pas en ook blijft de suiker achterwege maar die mis je niet vanwege de zoetheid van de dadels. Een heel gezond koekje dus, die ook bij kinderen in de smaak zal vallen. Ik bewaarde ze in de vriezer, je kunt ze dan ook direct ...
Hennepzaad is een eiwitrijk superfood dat boordevol vezels zit. In combinatie met banaan en pindakaas maakt het een verantwoorde maar vooral lekkere snack. Dit tussendoortje/dessert zal ook vast in de smaak vallen bij kinderen! Ingrediënten banaan pindakaas hennepzaad (onder andere te koop bij Albert Heijn) Bereidingswijze Smeer pindakaas op de ...
Strawberry banana slushy is een drankje dat al tijden op Pinterest rondgaat en ik nu eindelijk eens heb geprobeerd. Erg lekker en verfrissend en met maar 3 ingrediënten! Ingrediënten 1 cup bevroren aardbeien 2 bananen 1/2 blikje 7 Up light Bereidingswijze Mix alles in een blender en schenk in een ...
geen reacties