Chocolade appeltjes

Een gezond tussendoortje, ook leuk om te trakteren!

Chocolade appeltjes

Ingrediënten voor 8 partjes
1 Granny Smith appel
scheutje citroensap
pure chocolade
walnoten

Bereidingswijze
Was de appel goed en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snij de appel doormidden, en snij de twee helften ook weer doormidden. Snij iedere part doormidden, nu heb je 8 partjes. Doe de partjes in een bakje met koud water waar je een scheutje citroensap door mengt. Zo voorkom je dat de appelpartjes verkleuren.

Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie en hak de walnoten fijn. Giet de appelpartjes af en dep ze droog met wat keukenpapier. Doop de appelpartjes in de gesmolten chocolade, leg ze op een met bakpapier bekleed bordje en strooi de stukjes walnoot erover. Zet de appelpartjes in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.

Chocolade appeltjes

Chocolade appeltjes

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Suzanne

    Hoe hoger het cacaopercentage van de chocolade, hoe minder ongezond! 🙂

    23 september 2014 at 19:53
  • Reply Claudia

    Wauw wat ziet dit er lekker uit zeg!

    24 september 2014 at 10:54
  • reageer