Vegan koffiemelk

Zoek je een lekkere romige plantaardige koffiemelk? Ik heb een goed recept gevonden. Het is even een werkje, maar dan heb je ook een flinke fles waar je even mee vooruit kunt.

Het recept komt uit  het boek The Perfect Blend, dat vol staat met heerlijke glutenvrije en vegan blender recepten.

Ingrediënten voor 480 ml.
160 gram ongebrande amandelen
360 ml. water
4 tbsp/60 ml. kokosmelk uit een blik dat je eerst geschud hebt
1 tsbp/15 ml. vanille extract (optioneel)

Benodigdheden
blender
schaal
kaasdoek (ik kocht de mijne bij Dille en Kamille)
glazen fles met dop

Bereidingswijze
Meng de amandelen met het water in de blender en meng tot de amandelen helemaal fijngemalen zijn. Schenk het mengsel over het kaasdoek, dat je in een schaal hebt gelegd. Pak de uiteinden van het kaasdoek vast en laat boven de schaal uitlekken. Spoel de blender om en doe het uitgelekte vocht weer in de blender samen met de kokosmelk en meng eventueel met het vanille extract. Schenk in de fles en draai de dop goed dicht. Ongeveer 5 dagen houdbaar. Schudden voor gebruik!

Dit artikel bevat een affiliate link. Dat betekent dat wanneer jij via die link iets koopt (of iets anders op de website van Bol.com) ik daar een klein percentage over krijg. Dat gebruik ik vervolgens weer om wateetjedanwel.nl zo goed mogelijk te laten werken. Dank voor je begrip!

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Grapefruit uit de oven

Grapefruit uit de oven

Een heerlijk en gezond ontbijtje, dessert of tussendoortje: grapefruit uit de oven ...
Vegan panna cotta

Vegan panna cotta

Panna cotta is een Italiaans nagerecht waarvan de naam letterlijke gekookte room betekent. Deze versie is vegan en supermakkelijk om te maken. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig! ...
Kaneelsuiker tortilla koekjes

Kaneelsuiker tortilla koekjes

Wat is dit een ontdekking! Flinterdunne koekjes gemaakt van in de koekenpan gebakken tortilla's en gezoet met suiker en kaneel. In elke vorm die je maar wil, ik koos voor harten en cirkels. Onwijs lekker, de tortilla is krokant en heeft op deze manier wat weg van matzes ...
Coconut cookies

Coconut cookies

Coconut en cats, what's not to like? Deze vegan koekjes maak je met maar vier ingrediënten en zijn in een handomdraai klaar. De koekjes zijn bros van buiten en van binnen een beetje chewy en zacht. Oh ja, en de cookiecutter kocht ik online bij Mini in the box voor ...
Chocolate bark met pistachenootjes en cranberries

Chocolate bark met pistachenootjes en cranberries

Met slechts drie ingrediënten maak je deze kleurrijke, lekkere en helemaal niet zo-slecht-voor-je stukken chocolade. Of meer ingrediënten als je nog meer toppings wil, natuurlijk. De basis is chocolade van een zo hoog mogelijk cacao gehalte. Ik koop de mijne bij Aldi zoals ik hier al beschreef. De chocolade smelt ...
Fruitige ijssticks

Fruitige ijssticks

Hoe leuk zijn deze vrolijk gekleurde langwerpige ijsblokjes gevuld met stukjes fruit? Heel eenvoudig te maken met het PLASTIS ijsblokjesvorm die je bij IKEA kunt kopen voor  € 0,99 cent ...
Gezouten tahin caramel bites

Gezouten tahin caramel bites

Deze caramels zijn supermakkelijk te maken maar zo lekker. Er gaat een beetje zeezout over heen. Mocht je nog niet bekend zijn met zout over zoet, probeer het eens. Een snufje zout in bijvoorbeeld chocolademelk brengt de chocoladesmaak nog meer naar voren ...
Vegan spelt wafels

Vegan spelt wafels

Deze wafels zijn op basis van speltmeel en een bijzonder ingrediënt dat eieren overbodig  maakt in dit recept: appelmoes! ...
Vegan kruidnootjes

Vegan kruidnootjes

Deze kruidnootjes zijn gemaakt zonder eieren, boter en geraffineerde suiker. Een stuk minder mierzoet dan de gewone versie uit de winkel, maar zeker ook lekker en een heel stuk gezonder. Ze zijn bovendien super makkelijk om te maken en alle ingrediënten kun je tegenwoordig gewoon in vrijwel alle supermarkten kopen ...
Portobello steaks

Portobello steaks

Dit is een heerlijke ontdekking. Gaat prima door als vleesvervanger bij de maaltijd! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer