Vegan koffiemelk

Zoek je een lekkere romige plantaardige koffiemelk? Ik heb een goed recept gevonden. Het is even een werkje, maar dan heb je ook een flinke fles waar je even mee vooruit kunt.

Het recept komt uit  het boek The Perfect Blend, dat vol staat met heerlijke glutenvrije en vegan blender recepten.

Ingrediënten voor 480 ml.
160 gram ongebrande amandelen
360 ml. water
4 tbsp/60 ml. kokosmelk uit een blik dat je eerst geschud hebt
1 tsbp/15 ml. vanille extract (optioneel)

Benodigdheden
blender
schaal
kaasdoek (ik kocht de mijne bij Dille en Kamille)
glazen fles met dop

Bereidingswijze
Meng de amandelen met het water in de blender en meng tot de amandelen helemaal fijngemalen zijn. Schenk het mengsel over het kaasdoek, dat je in een schaal hebt gelegd. Pak de uiteinden van het kaasdoek vast en laat boven de schaal uitlekken. Spoel de blender om en doe het uitgelekte vocht weer in de blender samen met de kokosmelk en meng eventueel met het vanille extract. Schenk in de fles en draai de dop goed dicht. Ongeveer 5 dagen houdbaar. Schudden voor gebruik!

Dit artikel bevat een affiliate link. Dat betekent dat wanneer jij via die link iets koopt (of iets anders op de website van Bol.com) ik daar een klein percentage over krijg. Dat gebruik ik vervolgens weer om wateetjedanwel.nl zo goed mogelijk te laten werken. Dank voor je begrip!

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Pesto rolletjes

Pesto rolletjes

Dit zijn echte crowd pleasers: hapjes die bij de meeste mensen in de smaak zullen vallen. Zet je deze rolletjes neer op een feestje zal de schaal snel leeg zijn! Geen probleem: je maakt deze in een handomdraai dus als je slim bent maak je een extra batch want heus, ...
Tortilla topping

Tortilla topping

Deze tortilla chipjes zijn ideaal als krokante topping op soepen, salades en een vega chili. Ideaal om wraps mee te gebruiken die op moeten. En het is eens wat anders dan croutons! ...
Coco choco fudge

Coco choco fudge

Deze fudge is eenvoudig te maken met maar 4 ingrediënten, vegan en gewoon ontzettend lekker ...
Bananen mummies

Bananen mummies

Nog even en het is weer Halloween: tijd voor spooky lekkernijen! Deze mummy bananen zijn in een mum van tijd klaar. 😉 En ze zijn ook nog eens vegan! ...
Vegan Parmezaanse Baas

Vegan Parmezaanse Baas

Mis je als vega(n) een lekkere schep geraspte Parmezaanse kaas over je bordje pasta? Hoeft niet langer! Maak deze plantaardige versie waar geen kaas aan te pas komt. Het ingrediënt dat dit goedje een kazige smaak geeft, is edelgistvlokken. Deze vlokken kun je kopen bij biosupers en bevatten van nature vitamine ...
Mango bubble tea

Mango bubble tea

Heb je wel eens bubble tea gedronken? Ik jaren geleden alweer voor het eerst bij een Bubble Tea bar in de stad. Het is even wennen, maar heel lekker voor af en toe! Bubble tea bestaat meestal uit een combinatie van thee, melk en/of vruchtensiroop en de typerende tapioca balletjes ...
Medjoul dadels gevuld met pindakaas en cacao

Medjoul dadels gevuld met pindakaas en cacao

De perfecte guiltfree snack! Medjoul dadels zijn rijk aan vezels, die een gunstige werking hebben op het darmstelsel. Daarnaast bevatten ze uitsluitend natuurlijke suikers die snel worden opgenomen door het lichaam. En ze zijn gewoon superlekker! ...
Vega pulled pork

Vega pulled pork

Pulled pork is een gerecht uit de Verenigde Staten, waarbij varkensvlees voor een langere tijd op lage temperatuur wordt gebraden. Door dit trage proces wordt het vlees erg mals en kan het na het koken uit elkaar getrokken worden: vandaar de naam "pulled" pork. Ik maakte een vega versie waarbij geen ...
Vegan caramel saus

Vegan caramel saus

Heerlijk voor bijvoorbeeld over ijs, toetjes en door de koffie. En helemaal vegan! Ook leuk om cadeau te geven ...
Aquafaba mayonaise

Aquafaba mayonaise

Aquafaba: misschien heb je er wel eens van gehoord: het is het vocht uit bijvoorbeeld een blik kikkererwten. Met dit goedje kun je allerlei vegan dingen maken, van meringues tot koekjes, en van chocolade mousse tot aan...mayonaise! Ik vond deze mayo heel geslaagd, let wel: het is een zurige variant die je ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer