Een heerlijke én verantwoorde snack die je eenvoudig klaar maakt: dadels gevuld met amandel en omhuld met chocolade. Ik gebruikte de 85% cacao pure chocolade van Hands Off my Chocolate, maar je kunt natuurlijk iedere chocolade gebruiken die je wilt. Feit is wel dat hoe hoger het percentage cacao, hoe beter het voor je is!
Ingrediënten voor 8 stuks
8 medjool dadels
16 amandelen
amandelpasta*
pure chocolade, gesmolten
* ik gebruikte deze van BioToday, deze is verkrijgbaar in de meeste supermarkten
Bereidingswijze
Bekleed een bordje met bakpapier. Snij de dadels open en haal de pitten eruit. Vul de dadels met een theelepeltje amandelpasta per dadel en duw er een amandel in. Vouw de dadels dicht en doop ze in de gesmolten chocolade. Leg ze op het met bakpapier beklede bordje en leg er een amandel bovenop. Doe dit met alle dadels en zet ze een kwartiertje in de koelkast, zodat de chocolade hard wordt. Smelt intussen nogmaals een klein beetje chocolade en besprenkel de chocolade dadels hiermee met behulp van een vork.
3 reacties
Ohmy!! Even serieus, wie verzint dit.. Dit is gewoon echt genieten op het hoogste niveau!!
15 november 2016 at 09:10Deze snack ga ik vanavond maken <3
25 november 2016 at 11:14Heerlijk, geniet ervan! 🙂
25 november 2016 at 12:56