Matcha latte

Sinds een poosje is er geen ontkomen aan: matcha is hot. Het komt terug in steeds meer producten, van matcha koekjes tot matcha ijs en ook bij veel koffiehuizen als Starbucks kun je terecht voor een matcha latte. Eén van de Starbucks najaarsspecials is nu zelfs de citrus mint green tea latte met matcha. Ik heb ‘m geproefd en die is echt hartstikke lekker. Ik wilde dit thuis meteen namaken en dat is heel goed gelukt.

Wat is matcha nu eigenlijk?
Matcha wordt ook wel dé superfood onder de superfoods genoemd. Het zijn vermalen blaadjes groene thee en is een bron van antioxidanten die heel goed zijn voor je gezondheid. Ze dragen bij aan een goede bloeddruk, zijn gunstig voor de bloedcirculatie en helpen tegen veroudering. Ook stimuleert het de vetverbranding.

Matcha latte

Matcha met mate
Er is wel een maar aan dit groene goedje: omdat het voor 100% uit theeblaadjes bestaat, ligt de dosis aan theïne (lees: caffeïne) vele maken hoger dan normale groene thee. Het geeft je een zelfde soort opkikker na het drinken van koffie, maar in veel geconcentreerdere vorm: het is daarom ook niet geschikt voor kinderen. Voor volwassen wordt het drinken van meer dan één kopje matcha thee per dag dan ook afgeraden. Matcha met mate, dus! De matcha voor dit recept kocht ik bij een Aziatische supermarkt.

Matcha latte

matcha-latte-4

Ingrediënten voor 1 persoon
100 ml. water
150 ml. plantaardige melk
2 theelepels matchapoeder
1 theelepel zoetstof naar keuze zoals suiker of agavesiroop

Bereidingswijze
Breng het water aan de kook een laat 5 minuten afkoelen. Verwarm de melk in een steelpan. Doe de matchapoeder in een mok of glas en schenk het water er bij. Roer goed door met een garde of lepel tot de poeder is opgelost. Klop de melk op en schenk bij de thee. Besprenkel er agavesiroop of een ander zoetmiddel overheen en serveer.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Anne

  Ik zie het steeds voorbij komen (en heb ook matcha thuis), denk dat ik het ook even zal proberen..

  14 november 2016 at 13:35
 • Reply Saskia

  Dit ziet er heerlijk uit! En niet al te moeilijk 🙂 Waar kan ik matcha kopen..?

  21 november 2016 at 13:14
  • Reply Suzanne

   Dank je! 🙂 Matcha kun je in sommige supermarkten kopen. Zelf kocht ik het bij Amazing Oriental, de grote Aziatische supermarktketen!

   21 november 2016 at 13:17

  reageer