Deze caramels zijn supermakkelijk te maken maar zo lekker. Er gaat een beetje zeezout over heen. Mocht je nog niet bekend zijn met zout over zoet, probeer het eens. Een snufje zout in bijvoorbeeld chocolademelk brengt de chocoladesmaak nog meer naar voren.
Tahin is een sesampasta die je in natuurvoedingswinkels maar tegenwoordig ook de supermarkt kunt kopen. Ik heb verschillende soorten geprobeerd, maar kom toch steeds weer uit bij de supermarkt versie van het merk Sebahat. Deze is namelijk vloeibaar en daarom veel makkelijker te verwerken in recepten als deze. En het smaakt heerlijk en niet zo sterk. Deze caramels kun je het beste bewaren in de vriezer. Ze worden niet keihard, je kunt ze zo uit de diepvries eten of laat eventueel eerst een paar minuten staan.
Ingrediënten
1 cup/175 gram dadels
1/2 cup/120 ml. tahin
2 tbsp/30 ml. vloeibare kokosolie
1/2 tsp/ ca. 2 gram gemalen kardemom
snufje zeezout
Bereidingswijze
Meng de dadels, tahin, kokosolie en kardemom in een keukenmachine tot het een dikke romige pasta wordt.
Bekleed een bakblik, ik gebruikte deze van de Hema, kruislings met bakpapier. Stort het mengsel er in en druk met een spatel aan zodat een glad geheel wordt. Bestrooi met een snufje zeezout.
Zet het in de vriezer tot het stevig is geworden. Snij dan in blokjes. Bewaar in de vriezer, ongeveer een maand houdbaar.
Het recept komt hier vandaan.
2 reacties
Dat ziet er zo lekker uit!
5 februari 2015 at 19:04Dit recept zal ik eens gaan maken.
‘Oeehhhh’ was wat ik dacht toen ik de titel las.
8 februari 2015 at 18:12En nu denk ik nog meer ‘oooeeeeehhhh’ want wat lijkt me dit lekker!
Ik sla het receptje op en ik denk dat ik ‘t binnenkort ga uitproberen :D.
Liefs