Raw chocolade met granaatappelpitjes

Deze raw chocolade stond al lang op mijn lijstje om te maken. Cacao boter stond ook op mijn lijstje om te kopen, maar ik vergat het steeds. Tot ik het ineens in het schap in de supermarkt zag staan: meteen gekocht en uitgeprobeerd. Wat heerlijk! En gezond:

Cacaoboter is het vet dat van nature voorkomt de in de cacaoboon. Deze boter bevat een hoog gehalte vitamine E en is een anti-oxidant.

Je kunt hier eindeloos mee variëren en zoveel ‘add-ins’ toevoegen naar smaak als je wil. Ik koos voor granaatappelpitjes en pistache nootjes. Wel bewaren in de vriezer, want bij kamertemperatuur gaat de chocolade smelten. Het wordt niet keihard dus je kunt het ook vrijwel direct eten uit de vriezer.

Ingrediënten
cacao boter 100 gram
cacaopoeder ongeveer even zo veel, afhankelijk van hoe puur je het wil
scheut zoetmiddel naar keuze zoals maple syrup
vanille extract, een paar druppels
granaatappelpitten, eventueel uit de diepvries
pistachenootjes, ongezouten

Bereidingswijze
Bekleed een plat bakblik kruislings met bakpapier. Smelt de cacaoboter au bain marie. Voeg de cacaopoeder toe en meng goed door. Voeg dan het zoetmiddel naar keuze en vanille extract toe en meng ook goed door. Giet het mengsel in het bakblik. Bestrooi met de granaatappelpitjes en pistachenootjes, druk deze eventueel iets aan.

Zet het mengsel in de vriezer tot het hard geworden is, dit zal ongeveer een uurtje duren. Verwijder voorzichtig het bakpapier en snij of breek in stukken. Bewaar in de vriezer, want het smelt bij kampertemperatuur.

Raw chocolade met granaatappelpitjes

Raw chocolade met granaatappelpitjes

Raw chocolade met granaatappelpitjes

Raw chocolade met granaatappelpitjes

Raw chocolade met granaatappelpitjes

Raw chocolade met granaatappelpitjes

Raw chocolade met granaatappelpitjes

Raw chocolade met granaatappelpitjes

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer