Raw chocolade met granaatappelpitjes

Deze raw chocolade stond al lang op mijn lijstje om te maken. Cacaoboter stond ook op mijn lijstje om te kopen, maar ik vergat het steeds. Inmiddels gekocht en uitgeprobeerd. Wat heerlijk! En gezond: cacaoboter is het vet dat van nature voorkomt de in de cacaoboon. Deze boter bevat een hoog gehalte vitamine E en is een anti-oxidant.

Je kunt hier eindeloos mee variëren en zoveel ‘add-ins’ toevoegen naar smaak als je wil. Ik koos voor granaatappelpitten en pistachenoten. Wel bewaren in de vriezer, want bij kamertemperatuur gaat de chocolade smelten. Het wordt niet keihard dus je kunt het ook vrijwel direct eten uit de vriezer.

Afdrukken

Raw chocolade met granaatappelpitjes

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 100 gram cacaoboter
  • cacaopoeder ongeveer even zo veel, afhankelijk van hoe puur je het wil
  • scheut zoetmiddel naar keuze zoals maple syrup
  • een paar druppels vanille extract
  • granaatappelpitten, eventueel uit de diepvries
  • ongezouten pistachenoten

Bereidingswijze

Bekleed een plat bakblik kruislings met bakpapier. Smelt de cacaoboter au bain marie. Voeg de cacaopoeder toe en meng goed door. Voeg dan het zoetmiddel naar keuze en vanille extract toe en meng ook goed door. Giet het mengsel in het bakblik. Bestrooi met de granaatappelpitten en pistachenoten, druk deze eventueel iets aan.

Zet het mengsel in de vriezer tot het hard geworden is, dit zal ongeveer een uurtje duren. Verwijder voorzichtig het bakpapier en snij of breek in stukken. Bewaar in de vriezer, want het smelt bij kamertemperatuur.

Raw chocolade met granaatappelpitjes

Raw chocolade met granaatappelpitjes

Raw chocolade met granaatappelpitjes

Raw chocolade met granaatappelpitjes

Raw chocolade met granaatappelpitjes

Raw chocolade met granaatappelpitjes

Raw chocolade met granaatappelpitjes

Raw chocolade met granaatappelpitjes

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating