Raw chocolade sinaasappel repen

Ken je de repen van Nakd? Oh die zijn zo lekker. Het zijn raw repen, dus bestaan uit natuurlijke ingrediënten en zijn verder onbewerkt en super smaakvol. Ideaal als gezond alternatief voor een candybar als Snickers of Twix wanneer je onderweg bent en trek krijgt.

Raw chocolade sinaasappel repen

Deze zelfgemaakte repen zijn geïnspireerd op de samenstelling van de Nakd bars en bestaan uit dadels, cashewnoten, rozijnen, cacaopoeder en sinaasappel, het sap en de schil. Veel goedkoper dan de individuele repen in de winkel en prima te bewaren in de koelkast of vriezer. Handig voor onderweg!

Ingrediënten
170 gram dadels
155 gram ongebrande cashewnoten
70 gram rozijnen
25 gram cacaopoeder
1 sinaasappel

Bereidingswijze
Bekleed een bakblik van circa 20 cm. bij 20 cm. kruislings met bakpapier.

Rasp de schil van de sinaasappel. Snij de sinaasappel doormidden en pers 1 helft uit. Giet dit over de dadels en zet apart. Meng de cashewnoten met het sap van de andere helft in een keukenmachine.

Voeg dan de dadels met sinaasappelsap toe en de rozijnen en zet de keukenmachine weer aan. Voeg de cacaopoeder en geraspte sinaasappelschil toe en meng.

Giet het mengsel in het bakblik en zet in de vriezer tot het stevig is geworden. Snij in repen, wikkel eventueel in bakpapier of huishoudfolie en bewaar in de koelkast of vriezer.

Raw chocolade sinaasappel repen

Raw chocolade sinaasappel repen

Raw chocolade sinaasappel repen

Raw chocolade sinaasappel repen

Het recept komt hier vandaan.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

8 reacties

  • Reply Marijke

    Ziet er heerlijk uit. Ik ben zelfs ook zo’n beetje verslaafd aan de Nakd repen maar vind ze ook erg prijzig. Ik ga dit recept daarom ook zeker proberen, thanks!!

    6 februari 2015 at 14:05
  • Reply Sanne

    Ik heb nog nooit een Nakd reep op, maar ik lees er zulke goeie verhalen over! Toch maar eens proberen dus 🙂
    Maar het lijkt me eigenlijk nog leuker om deze repen van jou te maken!
    Heerlijk!
    Liefs

    6 februari 2015 at 23:07
  • Reply Sabine

    Vanmiddag ben ik per toeval op jouw site terecht gekomen, omdat ik op zoek was naar ‘no bake’ havermoutrepen. En vervolgens kon ik niet meer stoppen met scrollen langs alle lekkere recepten. Was ineens niet zo productief meer op kantoor haha. Hoewel ik geen vegetariër ben, eet ik onbewust toch vaak wel vegetarisch. Dus ik kan hier lekker weer nieuwe inspiratie opdoen voor een makkelijke en lekkere maaltijd. Oh en toetjes en tussendoortjes;-)

    9 februari 2015 at 17:55
  • Reply Evelien

    Ziet er erg lekker uit en simpel om te maken! Zou dit ook kunnen met andere noten? bv amandelen?

    10 februari 2015 at 23:09
    • Reply Suzanne

      Het zou vast wel kunnen met amandelen denk ik. Alleen zijn deze geinspireerd op de Nakd bars en daar zitten cashewnoten in, geeft het een hele specifieke zachte smaak!

      12 februari 2015 at 11:42
  • Reply chris

    Ze zijn zaaaalig, wow echt heel mooi uitgebalanceerde smaken

    4 februari 2016 at 17:43
  • Reply wies

    Hoi! Ik heb gisteren deze repen gemaakt want ik ben groot fan van chocola met sinaasappel en de Nakd repen behoren tot mijn favoriet 🙂 Vanmorgen wilde na het geheel een nachtje vriezer te hebben gehad repen gaan snijden, maar het is een erg plakkerig geheel…heb jij enig idee hoe dit komt en wat ik er aan kan doen om het op te lossen? De smaak is overigens super!

    16 oktober 2016 at 10:14
    • Reply Suzanne

      He wat vervelend om te horen! Bij mij waren ze goed gelukt, ik zou eerlijk gezegd niet weten wat je hier aan kunt doen. Gelukkig dat de smaak wel goed was.

      17 oktober 2016 at 08:51

    reageer