Vegan bananen havermout brood

Dit brood lijkt meer op een cake, zo luchtig en zoet. Heerlijk! Het gebruik van eieren wordt hier overbodig door het zogenaamde flax egg, een vegan alternatief voor ei dat je gemakkelijk maakt door een hoeveelheid gebroken lijnzaad te mengen met drie maal zoveel warm water.

Vegan bananen havermout brood

Ingrediënten
natte ingrediënten
1 tbsp/10 gram gebroken lijnzaad
3 tbsp/45 ml. warm water
5 medium rijpe bananen
1/4 cup/60 ml. maple syrup
1/4 cup/60 ml. kokosolie, gesmolten
1/3 cup/75 gram rietsuiker
1 tbsp/15 ml. vanille extract
1 tbsp/15 ml. appelazijn
1 tsp/3 gram kaneel
1/2 tsp/4 gram zeezout
1/2 tsp/6 gram baking powder
droge ingrediënten
1 1/2 cup/140 gram havermout
1/2 tsp/4 gram baking soda
1 cup/170 gram speltbloem

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkant bakblik in met kokosolie, ik gebruik een bakblik van ongeveer 20 cm. x 20 cm. groot.

Meng het gebroken lijnzaad met warm water in een schaaltje en zet apart.

Prak de bananen fijn en doe ze in een grote kom. Voeg de maple syrup, kokosolie, rietsuiker, vanille extract, appelazijn, kaneel, zeezout en baking powder toe.

Roer het gebroken lijnzaad door en voeg toe aan de natte ingrediënten. Meng alles goed door.

Voeg de havermout toe aan de natte ingrediënten en meng. Meng de speltbloem en baking soda toe en voeg deze dan toe en vouw met een spatel door het beslag. Laat een minuut staan en stort het dan in het ingevette bakblik en strijk glad met een spatel.

Zet het bakblik in de oven en bak voor 35 – 40 minuten. Prik een satéprikker in het brood, als het er schoon uit komt is het gaar. Laat het brood afkoelen en snij dan in stukken.

Vegan bananen havermout brood

Vegan bananen havermout brood

Vegan bananen havermout brood

Vegan bananen havermout brood

Vegan bananen havermout brood

Vegan bananen havermout brood

Het recept komt hier vandaan.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Angela | Great Body & Skin

    Ziet er echt heerlijk uit! Hoe denk je dat dit met glutenvrij meel zal worden, want hij is nu al wat compact. Gluten zorgen vaak voor nog meer compactheid namelijk.

    10 februari 2015 at 17:20
    • Reply Suzanne

      Dat durf ik niet te zeggen, mocht je het proberen wil je het laten weten of het gelukt was? Thanks!

      10 februari 2015 at 18:21

    reageer