Raw vegan blauwe bessen cheesecake

Dit heerlijke dessert kun je heel goed van te voren maken, bewaren in de diepvries en laten ontdooien in of buiten de koelkast. Het is een heel vullend toetje en ontzettend smaakvol.

Ingrediënten voor 4 potjes
1 cup/115 gram blauwe bessen, vers of  diepvries
1 tsp geraspte citroenschil, of de helft van 1 citroen geraspte citroenschil
1 tsp/6 ml. maple syrup
1/4 cup/60 ml. maple syrup
1 cup/140 gram ongezouten cashewnoten
1 tbsp/15 ml. citroensap
een snufje zout
1/2 cup/120 ml. water
1/4 cup/60 ml. gesmolten kokosolie
1 cup/140 gram ongezouten amandelen
1/4 cup/5 stuks dadels

Bereidingswijze
Laat de cashewnoten 2-4 uur weken in warm water. Giet dan af.

Meng de blauwe bessen, citroenschil en 1 tsp/6 ml. maple syrup. Verdeel dit over de potjes.

Meng de cashewnoten, 1/4 cup/60 ml. maple syrup, citroensap, water, kokosolie en een snufje zout in een keukenmachine.

Verdeel dit mengsel over het blauwe bessen mengsel in de potjes. Laat dit tenminste een uur hard worden in de vriezer.

Meng de amandelen, dadels en een snufje zout in een keukenmachine. Verdeel dit over de potjes en druk stevig aan zodat dit een korst vormt. Plaats de potjes in de koelkast of vriezer tot je ze wil eten.

Raw vegan blauwe bessen cheesecake

Raw vegan blauwe bessen cheesecake

Raw vegan blauwe bessen cheesecake

Raw vegan blauwe bessen cheesecake

Raw vegan blauwe bessen cheesecake

Het recept komt hier vandaan.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer