Gegrilde tomaten van de BBQ met vegan mozzarella, pesto en pijnboompitjes

Een heerlijk bijgerecht dat je deels maakt op de barbecue. De vegan mozzarella kun je in de winkel kopen, maar het is veel lekkerder om zelf te maken én eenvoudiger dan je zou denken.

Vegan mozzarella oftewel no-zarella

De mozzarella die ik hiervoor maakte is op basis van cashewnoten. Je kunt dit het beste van te voren klaarmaken. Kijk hier voor het recept!

Vegan pesto

Je kunt zelf vegan pesto maken maar ook voor gemak kiezen en voor de meer dan prima kant en klare versies uit de winkel gaan. Bekijk dit artikel voor een recept om zelf pesto te maken en een aantal vegan pesto’s uit de winkel op een rij!

Bekijk een tweetal van de recepten van de gerechten op dit bord, de rest volgt:

Salade met gegrilde courgette – recept

Aardappelsalade met pesto dressing – recept

Afdrukken

Gegrilde tomaten van de BBQ met vegan mozzarella, pesto en pijnboompitjes

Dit is voldoende voor 8 gevulde tomatenhelften

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 4 trostomaten
  • olie, om te bestrijken
  • 4 bollen vegan mozzarella, naar dit recept
  • vegan pesto
  • pijnboompitjes

Bereidingswijze

  • Snij de tomaten doormidden en hol ze uit.
  • Bestrijk met wat olie en leg ze met de snijkant op de barbecue. Grill de tomatenhelften tot ze zacht worden en beginnen te kleuren.
  • Rooster (van te voren) de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
  • Vul de tomatenhelften met elk een half bolletje mozzarella, een schepje vegan pesto en wat geroosterde pijnboompitjes.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer