Salade met gegrilde courgette

Afgelopen weekend ging met het mooie weer bij ons voor de eerste keer dit jaar de barbecue aan! Ik maakte allerlei lekkere gerechtjes die nog voorbij zullen komen met om te beginnen deze salade met gegrilde courgette. Onwijs lekker!

Vegan feta

Ik verkruimelde er zelfgemaakte vegan feta door. Daarvan vind je hier het recept, supersimpel om te maken en zo lekker. Ik heb voor deze salade ongeveer de helft van de hoeveelheid gebruikt. Natuurlijk kun je iedere vegan kaas gebruiken die je wil, of het weglaten.

Afdrukken

Salade met gegrilde courgette

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 á 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel agavesiroop, of zoetmiddel naar keuze
  • snufje zout
  • 2 eetlepels groene olijven
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 1/2 hoeveelheid van dit recept voor vegan feta
  • olijfolie, om de courgette mee te bestrijken
  • 1 courgette
  • handje fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • zak slamelange van ongeveer 100 gram, bijvoorbeeld eikenblad slamelange

Bereidingswijze

  • Maak de vegan feta volgens dit recept.
  • Meng de olijfolie, balsamico azijn, oregano. citroensap, agavesiroop en snufje zout tot een dressing.
  • Snij de olijven in stukjes en voeg deze toe aan de dressing.
  • Snij de courgette in dunne plakken. Bestrijk ze met een bakkwastje licht met wat olijfolie.
  • Je kunt ze grillen op de barbecue of in een grillpan op het fornuis, aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
  • Meng de sla melange met de dressing, verkruimel de feta en meng deze er door en voeg de geroosterde pijnboompitten, peterselie en gegrilde courgette toe.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer