Afdrukken

Salade met gegrilde courgette

Ingrediënten

Scale
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 á 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel agavesiroop, of zoetmiddel naar keuze
  • snufje zout
  • 2 eetlepels groene olijven
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 1/2 hoeveelheid van dit recept voor vegan feta
  • olijfolie, om de courgette mee te bestrijken
  • 1 courgette
  • handje fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • zak slamelange van ongeveer 100 gram, bijvoorbeeld eikenblad slamelange

Bereidingswijze

  • Maak de vegan feta volgens dit recept.
  • Meng de olijfolie, balsamico azijn, oregano. citroensap, agavesiroop en snufje zout tot een dressing.
  • Snij de olijven in stukjes en voeg deze toe aan de dressing.
  • Snij de courgette in dunne plakken. Bestrijk ze met een bakkwastje licht met wat olijfolie.
  • Je kunt ze grillen op de barbecue of in een grillpan op het fornuis, aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
  • Meng de sla melange met de dressing, verkruimel de feta en meng deze er door en voeg de geroosterde pijnboompitten, peterselie en gegrilde courgette toe.