Vegan spaghetti bolognese

Dit is een heerlijke pasta maaltijd die in een kwartiertje op tafel staat. Lekker met een groene salade of stukjes stokbrood erbij! Voor deze spaghetti heb ik het meeste standaard in huis: spaghetti, een pakje gezeefde tomaten, ui, een potje groene pesto, wat (vegan) geraspte kaas en/of pijnboompitten en plantaardig gehakt. Het enige dat ik dan vers hoef te halen is wat groente, dit keer koos ik wat in de aanbieding was: courgette en paprika. Superlekker! 

Het gehakt komt bij de Aldi vandaan. Naast dat ik die gewoon heel lekker vind smaken, is het handig verpakt: in een doosje in de diepvries. Ideaal voor wanneer je in je eentje eet of niet veel gehakt nodig hebt.

Ingrediënten voor 2-3 personen
spaghetti voor 2-3 personen
olie, om in te bakken
1 ui, gesnipperd
groenten, bijvoorbeeld 1 paprika en 1 courgette, in blokjes gesneden
pakje gezeefde tomaten
doosje vegan gehakt
Costa Ligure biologische groene pesto (deze is vegan!)
vegan geraspte kaas, bijvoorbeeld van Wilmersburger
pijnboompitten, eventueel kort geroosterd in een droge koekenpan

Bereidingswijze
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de ui een paar minuten tot het zacht wordt. Voeg de groenten en het gehakt toe en bak een paar minuten mee. Giet de gezeefde tomaten erbij met wat pesto, hoeveelheid naar smaak. Roer goed door en verwarm een paar minuten. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus er bij. Serveer met de kaas en pijnboompitten.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer